Szombathelyi Egyházmegye

Előadás a Martineum Felnőttképző Akadémián


uj-plakatÁprilis 26-án szerdán 17.30-tól Goda Ilona, mentálhigiénés szakember, pár- és családterapeuta lesz a Martineum Felnőttképző Akadémia vendége. 

A Brenner-iskola Rózsafüzér Társulatának zarándoklata Pusztacsatárra


Zarándoklat pusztacsatárra2017. április 21-én, a fényes hét péntekjén a szombathelyi Brenner János Iskola Rózsafüzér Társulatának tagjai Pusztacsatárra zarándokoltak. 

Kürnyek Róbert atya előadása Szombathelyen április 26-án


Kürnyek Róbert atya előadásaÁprilis 26-án, 17 órától a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége Szombathelyi Csoportja szervezésében Kürnyek Róbert atya tart előadást Szombathelyen az Eölbey-házban. Előadásának címe: Új liturgikus mozgalom: út a hit megújulása felé. A plakát pdf-ben letölthető itt. 

Hol tart a cigánypasztoráció Magyarországon? - Székely János segédpüspök a katolikus egyház tevékenységéről adott tájékoztatást


CigánypasztorációTöbb mint 550 résztvevője volt Jánosházán a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász által negyedikként kialakított plébániakert avatásának és második cigány családtalálkozójának. Ezen dr. Székely János segédpüspök úr interjút adott a cigánypasztoráció helyzetéről hazánkban.

A Brenner János Általános Iskola és Gimnázium épületének Építőipari Nívódíját hirdető tábla ünnepélyes felavatása

Brenner-iskola2017. április 24-én, 10 órakor avatják fel Szombathelyen, a Brenner-iskola épületének Építőipari Nívódíját hirdető táblát.

Isten és a teológia női arca - folytatódik az előadássorozat


Isten és a teológia női arcaFolytatódik a Szombathelyi Katolikus Egyetemi Lelkészség nyitott előadássorozata 2017. április 24-én. Kalmár Petra a vendég. 

Brenner ovisok Szent László nyomában, Zanaton…


Brenner ovisok ZanatonSzent László magyar király életével, tetteivel ismerkedtek óvodások Szombathely zanati városrészén.  

Tanári lelki nap húsvét előtt


Lelki napA szombathelyi Premontrei Gimnázium tanárai és dolgozói kirándulással egybekötött lelki napon vettek részt a húsvéti ünnepekre való készület jegyében.

Húsvéti tojáskeresés


Húsvéti tojáskeresésHúsvét vasárnap a répcelaki szentmise után a gyermekeknek tojáskeresést tartottak a templomkertben. A teljes képsorozatot megtekinthetik a Répcelaki Plébánia Facebook oldalán. 

Szentsír Nicken


Nick, SzensírÁprilis 14-én, nagypénteken Nicken is őrizték a Szentsír a helyi hívek. A teljes képsorozatot megtekinthetik a Nicki Parókia Facebook oldalán

Gyermekek keresztútja nagypénteken

Gyermekek keresztútjaÁprilis 14-én, nagypénteken délután 3 órakor a gyermekek vezették a keresztutat a vámoscsaládi templomban.

Emlékmise és információs tábla avatás Celldömölkön


domolki-apatsag-meghivoMindenkit szeretettel hívunk és várunk április 23-án Celldömölkre, Lancsics Bonifác bencés szerzetes halálának 280. évfordulója alkalmából szervezett ünnepségre. Részletek a meghívón, ami pdf-ben letölthető itt. 

Megszentelték az új, horvát nyelvű keresztutat Szentpéterfán


Új keresztút megáldása SzentpéterfánÁprilis 14-én megáldották Szentpéterfán az új, horvát nyelvű keresztutat. Összefogással valósult meg a nagytemplomhoz vezető kálvária. 

Nagyböjti lelki este Körmenden- a plébánia karitászcsoport szervezésében


Karitász lelki este KörmendenA körmendi plébánia karitász csoportja, április 11-én, kedden, lelki estére hívta a rászoruló testvéreket. 

Nagyböjti lelkigyakorlat Körmenden


Nagyböjti lelkigyakorlat KörmendenÁprilis 6-8. között tartották Körmend város nagyböjti lelkigyakorlatát, amelyet Mikolás Attila atya vezetett.

Keresztút a Ság-hegyen


Keresztút a Ság-hegyenÁprilis 9-én, virágvasárnap a Ság-hegyen jártak keresztutat a celldömölki hívek.  

Mi terem a családfán? - Nyilvános előadássorozat a Martineumban 2017. április 12-én.


uj-plakatFolytatódik a Martineum Felnőttképző Akadémia előadássorozata. 

„Miért a te sulid a legjobb?”

A középiskolai osztályoknak kiírt országos pályázaton a Brenner iskola 9. N osztálya 3. helyezést ért el.

Barkaszentelő körmenet a sárvári Szent László Plébániatemplomban

Barkaszentelő körmenet SárváronÁprilis 9-én, Virágvasárnap a 3. osztályos leendő elsőáldozók vezetésével indul a Barkaszentelő körmenet Sárváron a Szent László Plébániatemplomban. Hagyományos program ez a plébánián. 

Ne legyünk hamis tanúk! - Befejeződött a nagyböjti, stációs szentmisejárás Szombathelyen

Befejeződött a stációs szentmisejárásNe legyünk Krisztus árulói! – figyelmeztetett április 12-én, a Székesegyházban megtartott utolsó stációs szentmise prédikációjában Császár István egyházmegyei kormányzó.