Szombathelyi Egyházmegye

Szentlélek-kurzus Szentgotthárdon

Szentlélek kurzus SzentgotthárdonKi a Szentlélek? Mit cselekszik velem? Milyen ajándékokat kapok tőle? Ilyen és hasonló kérdések foglalkoztatták azokat a személyeket, akik jelentkeztek a szentgotthárdi plébánia Kármel karizmatikus közössége által szervezett, február 10-12-ig tartó kurzusra.

Alapítványi bál Nicken

Alapítványi bál NickenA Nicki Szent Anna Templomért Alapítvány a 2017-es évben is megrendezte a farsangi jótékonysági bált, amelynek bevételével a sekrestye bútorzatának elkészítéséhez kíván hozzájárulni. 

Gyalogos zarándoklat Csehimindszentre

Gyalogos zarándoklat CsehimindszentreA zalaegerszegi Mindszenty-iskola szeretettel hív és vár minden érdeklődőt a 2017. április 1-i gyalogos zarándoklatára Zalaegerszegtől Csehimindszentig. Részletek a plakáton, ami pdf-ben letölthető itt. 

Irodalmi estek az Egyházmegyei Könyvtárban

meghivoFolytatódik az IRODALMI ESTEK címmel  indított, a Genius Savariensis Szabadegyetem által szervezett kulturális kurzus. 2017. február 22-én, 16.00 órakor: Fűzfa Balázs, Lutor Kata, Rozmán Kristóf Arany János balladáit hozza el a közönségnek. A meghívó pdf-ben letölthető itt.

 

Lourdes-i barlang Nicken

Lourdes-i barlangFebruár 11-e, Mária Lourdes-i jelenésének emléknapja. Lourdes-i barlang Nicken, 2017. További képek megtekinthetők a Nicki Parókia Facebook oldalán. 

Nagyböjti lelkigyakorlat fiataloknak a Martineumban

Nagyböjti lelkigyakorlat fiataloknakNagyböjti lelkigyakorlatra várják a fiatalokat Szombathelyen a Martineumban március 17-19. között. Részletek a plakáton. 

Ferences vértanúk- előadás Szombathelyen

ferences-vertanuk-eloadasFerences triptichon címmel közösségi misztériumjátékot mutatnak be Szombathelyen a kommunista diktatúra ferences mártírjainak és hőseinek emlékére. További részletek hamarosan. A plakát pdf-ben letölthető itt.

Házasság Hete - Gondok, nehézségek a házasságban - Van megoldás

Házasság Hete-SzombathelyFebruár 16-án Krúdy Tamás és Zsófia újságíró házaspár, a parKatt.hu katolikus társkereső oldal alapítói voltak a Házasság Hete szombathelyi programjának vendégei. Őszintén beszéltek házasságuk nehéz időszakairól, az egymásra találásról, a házaspárok közötti intimitásról és Istenről.

Szent Kereszt ereklyéje a jánosházai plébániatemplomban

Szent Kereszt ereklyéje Jánosházán2017. február 12-én a vasárnapi szentmisére egy értékes ereklye érkezett a jánosházai Keresztelő Szent János plébániatemplomba.

Fatimai est Bucsuban

Fatimai est Bucsuban2017. február 13-án a toronyi plébánia hívei újból Bucsuban gyűltek össze, hogy szentségimádás, szentmise és körmenet keretében engeszteljenek.

Fatimai engesztelés Szombathely – Szentkirályon

Fatimai engesztelés SzentkirályonA szokásoknak megfelelően rózsafüzér imádsággal és szentségimádással kezdődött a megemlékezés Szombathelyen a szentkirályi Szent István templomban február 13-án.

Ismerik Őt? Óra Krisztián volt az Egyházmegyei Könyvtár programjának vendége

Ismerik őt? Óra Krisztián2017. február 13-án nagyszámú érdeklődő közönség várta Óra Krisztián körmendi káplánt, aki az est során fiatalos lendülettel és nyílt őszinteséggel beszélt úgy az életéről, mint a papi hivatásáról. 

Új kiadványok a Székesegyházról

Székesegyházi kiadványokFebruár 15-én két, új kiadványt mutattak be a szombathelyi Székesegyházról.

Házasság Hete 2017. - Isten jelenléte a házasságban - előadás Zalaegerszegen

Házasság Hete ZalaegerszegZalaegerszegen is zajlanak a Házasság Hete rendezvénysorozat programjai. Február 14-én Muzslai Gábor és Etelka beszélt arról, mennyivel jobb ha Istent is beengedjük a párkapcsolatunkba. 

Isten és a teológia női arca - Nyilvános előadássorozat a Savaria Egyetemi Központban

ElőadássorozatIsten és a teológia női arca címmel a Katolikus Egyetemi Lelkészség nyitott előadásai folytatódnak

a Savaria Egyetemi Központ „C” épület nagy előadótermében (Szombathely, Károlyi Gáspár tér 4.). A plakát letölthető pdf-ben itt. 

Könyvbemutatók Szombathelyen - A Székesegyházról készült kiadványok bemutatása

KönyvbemutatóMindenkit szeretettel hívunk és várunk február 15-én, délelőtt 10 órakor könyvbemutatóra Szombathelyre, az Eölbey-házba. Részletek a plakáton, ami pdf-ben letölthető itt. 

2017-ben is Premontrei Diákbál

Premontrei diákbálIdén február 3-án került megrendezésre a Premontrei Rendi Szent Norbert Gimnázium diákbálja. 

Házasság Hete 2017. - Elindult a programsorozat az egyházmegyében

Házasság Hete 2017Néhány éve indult a mozgalom, amelyben minden figyelem a házaspárokra irányul: értük, velük történik minden. Február 12-én, vasárnap vette kezdetét az országos akció. Szombathelyen ezen a napon a Krisztus király-templomban gyűltek össze imádkozni a házaspárok. Egyházmegyénkben Szombathelyen, Zalaegerszegen, Körmenden, Répcelakon is szerveznek programokat.