Szombathelyi Egyházmegye

Brenner János Emlékév - Rajzpályázat és alkotó verseny


Brenner János Emlékév - Rajzpályázat és alkotó verseny2017-ben Brenner János vértanúhalálának 60. évfordulóján a Szombathelyi Egyházmegye Brenner János emlékévet hirdetett, ennek alkalmából a Brenner János Általános Iskola és Gimnázium rajzversenyre hívta az alkotni vágyó gyermekeket. A teljes cikket elolvashatják a Brenner János Emlékévre indított honlapon, ide kattintva. 

FELVÉTELT HIRDET A 2017/18-AS TANÉVRE A II. JÁNOS PÁL KATOLIKUS SZAKKOLLÉGIUM


II. János Pál Katolikus SzakkollégiumEgy jó hely, egy jó közösség és sok élmény. Várja a jelentkezőket a 2017/18-as tanévre a II. János Pál Katolikus Szakkollégium. Részletek a folytatásban. 

Szombathely város előkerült 1607. évi kiváltságlevele - kiállításmegnyitó

2017-meghivo-szombathely-varos-kivaltsaglevele-1607Május 29-én 17-én kiállítás nyílik Szombathelyen. Szombathely város kiváltságlevelét mutatják be, amely az Egyházmegyei Levéltárból került elő. A meghívó pdf-ben letölthető itt. 

Megőrizni a lélek tisztaságát - Elsőáldozók zarándoklata Vasváron

Elsőáldozók zarándoklata VasváronA Szombathelyi Egyházmegye elsőáldozói töltöttek együtt egy felejthetetlen napot Vasváron, május 25-én. 

A Martineum Felnőttképző Akadémia programjai 2017. második félévben

Martineum Felnőttképző AkadémiaA Martineum Felnőttképző Akadémia második féléves programjait ajánljuk figyelmükbe. A programok előzetes jelentkezéshez kötöttek. 

Kemenesalja – REFORMÁCIÓ 500 – Kemenesmihályfa

Ökumenikus ünnep és festménymegáldás2017. május 21-én ünnepelni gyűltek össze a kemenesmihályfai evangélikus templomba nemcsak a helyi, de más települések gyülekezetének hívei és katolikusok is.

Arany Vitézségi Érem – Kemenespálfa – „Hősök 25”- túra - Kemenesalja

Hősök útjaNapsütéses, ám szeles májusi szombat reggel – 2017. május 20. - érkeztek túrázók Jánosházára, hogy teljesítsék a Kemenesalján a „Hősök 25” elnevezésű túrát. A „sárga jelzés”, melyen a kilométereket meg kellett tenni, szakszerű, lelkes munkával újította fel Ruborits Sándor és túratársai.

A Szent Imre Általános Iskola eredményei a hulladékhasznosítási versenyen

Hulladékhasznosítási verseny2017. május 13-án tartották a XVIII. Országos Technika Versenyhez kapcsolódva a Vas Megyei Hulladékhasznosítási Pályázat eredményhirdetését, melyen a jánosházi Szent Imre Általános Iskola diákjai szép sikert értek el. 

„Aki nem tud hálát adni, az nem értékeli igazán amit kapott!” – Tanév végi Te Deumot tartott a II. János Pál Katolikus Szakkollégium

Szakkollégiumi Te DeumDr. Németh Norbert igazgató atya a fenti gondolatokkal nyitotta meg a II. János Pál Katolikus Szakkollégium hálaadó szentmiséjét, amelyet május 18-án tartott a közösség Szombathelyen a Zárdatemplomban.

Michael Hesemann „Fatimai titkai” című könyvének nagy sikerű bemutatója a Premontrei Gimnázium dísztermében

Fatima titkai könyvbemutatóMájus 17-én, a Premontrei Gimnázium dísztermében, ünnepélyes keretek között került bemutatásra Michael Hesemann német történész legújabb könyvének magyar fordítása, amely a fatimai jelenések 100. évfordulójára jelent meg.

Gyalogos zarándoklat a Brenner Emlékévben

brenner-gyalogos-zarandoklatAugusztus 3-5. között gyalogos zarándoklat indul Szombathelyről Szentgotthárdra, Brenner János emlékére. Jelentkezni június 10-ig lehet. Részletek a plakáton, ami pdf-ben letölthető itt

Domonkos mise a Székesegyházban

szent-domonkosMájus 24-én Szent Domonkos ereklyéinek átvitelét ünnepli a domonkos rend. Ebből az alkalombómájus 24-én 15 órakor a Székesegyház Madonna kápolnájában ünnepi szentmisét mutat be P. Barna Ferenc Máté OP, általános vikárius atya.

 


Ferenc pápa üzenete a tömegtájékoztatás 51. világnapjára


ferenc-papaMagyarországon idén május 21-én ünnepeljük a tömegtájékoztatás világnapját. A szentatya idei üzenetének témája: „Ne félj hát, mert veled vagyok!” (Iz 43,5) – A reményt és a bizalmat kommunikálni korunkban.

Továbbadni a hitet - Keresztény édesanyák találkoztak Szombathelyen


Szent Mónika Közösségek TalálkozójaSzombathelyen tartották idei első találkozójukat az országban működő Szent Mónika Közösségek május 20-án. Mintegy ezren vettek részt a zarándoklaton. 

Megjelent az Új Ember 2017/21. száma


170521-cimlapMegjelent az Új Ember ezévi 21. száma. A tartalomból.

KÉSZ előadás Körmenden


KÉSZ előadás KörmendenMájus 16-án, kedden este 6 órakor, Dr. Osztie Zoltán atya, a budapesti belvárosi főplébánia templom plébánosa, korábbi KÉSZ országos elnök volt a körmendi KÉSZ vendége.

Angol nyelvtanári állás a jánosházi Szent Imre Általános Iskolában


A jánosházi Szent Imre Általános IskolaAngol nyelvtanári állást hirdet a jánosházi Szent Imre Általános Iskola. Részletek az iskola felhívásában, ami letölthető word formátumban itt.

Folytatódott a Szombathelyi Egyházmegye mentorprogram képzése (2017. május 12-13.)


MentorprogramFolytatódott a Szombathelyi Egyházmegye mentorprogramja a 2017. május 15-ei hétvégén. Az egyházmegye mentor-jelöltjeit ezúttal Sipos Edit, a Pécsi Püspöki Hittudományi Főiskola pedagógia-kateketika tanszékének tanára várta, aki kétnapos élménypedagógia-foglalkozást tartott a résztvevőknek.

Szily János Egyházmegyei Gyűjtemény és Látogatóközpont nyitva tartás és belépőjegy árak

A Szily János Egyházmegyei Gyűjtemény és Látogatóközpont nyitva tartása és a belépőjegy árak. Letölthető pdf formátumban itt. A Látogatóközpontról magyar nyelvű tájékoztató word formátumban letölthető itt. 

A Győri Hittudományi Főiskola Szombathelyi Képzési Központjának felvételi hirdetménye

Hittudományi FőiskolaMindenkit szeretettel hív és vár a Győri Hittudományi Főiskola Szombathelyi Képzési Központja a 2017/18-as tanévben indítandó képzéseire. Részletek a hirdetésben, ami word formátumban letölthető itt.