Szombathelyi Egyházmegye

Emléktábla és kereszt avatás az egykori Varsány település és annak Szent Márton-templom helyén

Emléktábla és keresztavatásEmléktáblát és keresztet avattak március 24-én, a mára elpusztult Varsány település helyén, amelynek egykor Szent Márton tiszteletére szentelt templomában hallgatták Jézus igéit az emberek. 

Gyümölcsöző Karitász akció Jánosházán

Karitász program JánosházánGyümölcsöt a kertekbe! Megélhetést az embereknek! Bioterméket a vásárlóknak! Akár ez a szlogenje is lehet a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász gyümölcsprogramjának, amely újabb állomásához érkezett március 24-én, amikor a Jánosházi Plébánia kertébe fekete ribizlit és fekete szedret ültettek. 

Élet a Lélekben szeminárium Szombathelyen


Élet a Lélekben szemináriumA Magyar Katolikus Karizmatikus Megújulás 50. évfordulóján "Élet a Lélekben" szeminárium indul a Szombathelyi Szent Kvirin-Plébánián, március 28-án kedden este 18.30-tól.

Mit kíván a szeretet? - Stációs szentmise Szombathelyen

stációs szentmiseJézus nem rombolni jött a világba, hanem építeni, és az embert az üdvösségre vezetni, mondta Császár István, egyházmegyei kormányzó a szombathelyi stációs szentmisék újabb állomásán március 22-én. 

Határtalanul - A jánosházi Szent Imre Általános Iskola 7. osztályosai a Felvidéken

Határtalanul2017. március 14-16. között felvidéki tanulmányi kiránduláson vehettek részt a jánosházi Szent Imre Általános Iskola 7. osztályos diákjai. 

Szolgáló szeretet – KÉSZ előadás Körmenden

KÉSZ előadás KörmendenA körmendi Keresztény Értelmiségiek Szövetségének (KÉSZ) legutóbbi összejövetelére ismét sokan vettek részt.

Komolyzenei koncertek a toronyi plébániához tartozó falvakban

Komolyzenei koncertek a Toronyi Plébánia területénA nagyböjti előkészületet segítendő, 2017. március 18-19-i hétvégén híres opera dalokat hallgathattak a hívek.

Hittanverseny döntő Szombathelyen

 

Egyházmegyei hittanverseny döntőjeAz idei tanév hittanversenyének döntőjét  március 18-án rendezték meg a szombathelyi Brenner János Iskolában. 

Nagyböjti filmvetítések Szombathelyen

 

agora-mozi-ahithosei-a3Az Agora-Savaria Filmszínház és a Szombathelyi Egyházmegye közös, nagyböjti filmvetítést szervez Szombathelyen. Az első alkalomra csütörtökön (23-án) 18 órakor kerül sor, az Ártatlanok című filmmel. A film előtt bevezetőt mond és a beszélgetést vezeti: Molnár Szabolcs kámoni plébános.
Részletek a plakáton ami pdf-ben letölthető itt.

Ünnepi szentmise Mindszenty bíboros születésének 125. évfordulóján Csehimindszenten április 1-én

CsehimindszentMindenkit szeretettel hívunk és várunk április 1-én Csehimindszentre. Egyházmegyénk hívő közössége ezen a napon együtt emlékezik Mindszenty József bíboros születésének 125. évfordulójára. A jeles napon dr. Pápai Lajos, nyugalmazott győri megyéspüspök mutat be szentmisét az egyházmegye papságával 10.30-tól. Az ünnepség a szentmise után a falu Fő terén Mindszenty szobornál folytatódik koszorúzás, majd ünnepi beszédet mond V.Németh Zsolt államtitkár. 

Ovisuli a Szent Imre Általános Iskolában

IskolahívogatóVidám gyermekzsivaj töltötte be 2017. február 25-én szombaton a jánosházi Szent Imre Általános Iskola termeit. 

Élménypedagógai alapképzés Szombathelyen

kalandok-es-almok

2017. június 30 - július 2. között Élménypedagógiai alapképzésre várjuk az érdeklődőket. A képzés oktatója a Kalandok és Álmok Szakmai Műhely vezetője, Bányai Sándor. Részletes tájékoztató a mellékelt dokumentumban található.

 

Közlemény a zalaegerszegi Szent Család Óvodába való beiratkozásról a 2017-2018. nevelési évre

zalaegerszeg-szent-csalad-ovodaSzeretettel ajánljuk mindannyiuk figyelmébe a zalaegerszegi Szent Család Óvodát, ahová a következő, 2017618-as tanévre is várják az óvodáskorú gyermekeket. Részletes információ a beiratkozásról az alábbiakban olvasható. 

Vitéz Bakay Szilárd vezérezredes kivégzésének 70. évfordulójára.

Megemlékezés Bakay SzilárdraVisegrádi Szent György Lovagrend Vas Megyei Priorátusa és a GRÁDICS Egyesület szervezésében 2017. március 17-én /péntek/ került sor Sopronkőhidán megemlékezésre.

Egy katolikus iskolás kisleány kimagasló sikere

Wellner EmíliaKiemelkedő sikert ért el Gödöllőn Wellner Emília, a sárvári Szent László Katolikus Általános Iskola 3. a osztályos tanulója.

Jézusi gyaloglás- előadás a Martineumban

uj-plakatMárcius 21-én, kedden 17.30-tól Molnár Renáta Cor-Way® életmódtréner, a „Jézusi gyaloglás” lelkigyakorlat társszerzője lesz a vendégünk a Martineum Felnőttképző Akadémián.

„Légy büszke hazádra!” – Ünnepi megemlékezés Jánosházán

Március 15-i megemlékezésAz 1848/49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére rendezett megemlékezést 2017. március 14-én tartották a helyi művelődési házban.

Ferences triptichon - előadás április 1-én Szombathelyen

ferences-vertanuk-eloadasKülönleges előadás várja az érdeklődőket április 1-én, szombaton, Szombathelyen a Ferences-templomban. Ez nem tréfa: a kommunista diktatúra által üldözött ferences atyáknak állít emléket a színdarab. Az előadásról készült videó is megtekinthető itt! 

Megjelent az Új Ember 2017/12. száma

170319-cimlapAz Új Ember katolikus hetilap eheti számában beszámolót olvashatnak a Mátyás-templomban Kodály Zoltán halának évfordulóján tartott koncertről, a Szent László-év pályázatairól, Bódi Mária Magdolna boldoggáavatási ügyéről. Az újságot keressék a templomokban, plébániákon. 

Katolikus iskolás diákok sikere

zrínyi matekverseny2017. március 3-án vehette át Szombathelyen jutalmát két sárvári katolikus iskolás kisdiák.