Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Miért éri meg családos embert foglalkoztatni?

2011.08.25. - Miért éri meg családos embert foglalkoztatni? (Szombathely)Családbarát munkahelyek kialakítása és fejlesztése címmel a Martineum Felnőttképző Akadémia a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Szociális, Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárságával együttműködve 2011. augusztus 25-én információs és pályázati napnak adott otthont. A program a családbarát foglalkoztatásról szólt a nyugat-dunántúli régióban tevékenykedő kis-, közép- és nagyvállalatok, valamint költségvetési szervek képviselői és minden érdeklődő számára. A nap apropóját a Család Éve mellett az adta, hogy a családbarát foglalkoztatás támogatására a Nemzeti Erőforrás Minisztérium nemrég jelentette meg a Családbarát Munkahely pályázatot.

Az információs napon elsőként a minisztérium képviseletében Hollik Erzsébet szociálpolitikai főreferens ismertette a Családbarát Munkahely pályázat előzményeit és a fontos tudnivalókat. Ezután a családbarát működés előnyeiről hallhattunk hiteles előadást egy hozzáértő édesanya, Ternovszky Csilla jóvoltából, aki a ProLabora Munka és Család Audit Kft. ügyvezetője. Ismertetőjében statisztikai adatokból és külföldi példákból kiindulva beszélt a családbarát működés előnyeiről, annak hazai gyakorlatáról, de jóvoltából hasznos ötletekkel is gazdagodhattunk. Ez utóbbiakhoz kapcsolódott két korábban díjazott munkahely ismertetője. Tölösi Kriszta a Magyar Telekom képviseletében nagyvállalati tapasztalatokról és célokról beszélt, míg Horváth Péter a szekszárdi Sz+C Stúdió Kft. képviseletében arról győzte meg a jelenlévőket, hogy kisvállalatként is megvalósítható a családbarát működés, ami elégedett munkatársakat és sikeres munkát eredményez. Végül Kota Levente a benyújtandó pályázattal kapcsolatos technikai tudnivalókat ismertette a reménybeli pályázókkal.

A programot lezáró ebéd közbeni beszélgetésekből egyértelműen kiderült, hogy érdekes és hasznos volt az információs nap, és a résztvevők már a saját munkahelyükön megvalósítható családbarát intézkedések ötleteivel tértek haza. 

B. Markovits Eszter

 

2011.08.25. - Miért éri meg családos embert foglalkoztatni? (Szombathely)2011.08.25. - Miért éri meg családos embert foglalkoztatni? (Szombathely)2011.08.25. - Miért éri meg családos embert foglalkoztatni? (Szombathely)2011.08.25. - Miért éri meg családos embert foglalkoztatni? (Szombathely)2011.08.25. - Miért éri meg családos embert foglalkoztatni? (Szombathely) 

Fotó: B. Markovits Eszter