Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Fotópályázat Nicken

2011.09.17. - Fotópályázat (Nick)A Nicki Szent Anna Templomért Alapítvány ez év elején fotópályázatot hirdetett, melynek célja: a település természeti, építészeti értékeinek és kulturális életének bemutatása fotódokumentáció segítségével. Olyan események, helyek, és az itt élők tevékenységének bemutatásáról, amelyet a pályázat benyújtója szívesen megmutatna, akár helybelieknek, akár olyan személyeknek, akik még soha nem jártak a faluban.

Ennek szellemében 8 pályázó 160 fotója érkezett értékelésre, melynek bírálatát három tagú zsűri végezte. Szinte minden pályázó meglátta azokat az értékeket, melyek a hétköznapok során észrevétlenek maradnak számunkra. Több alkotás érkezett a templomról, útszéli keresztekről, egyházi eseményekről, de sok képen megjelenik a falut körülvevő csodálatos természet, ami a teremtésvédelem hete előtt különösen is figyelmet érdemel.

A fényképek bemutatása és értékelése a hétvégén történt. A pályázat elérte célját – fogalmazott Garas Kálmán fotóművész, a zsűri elnöke. – Megmozgatta az embereket. A település sok érdekes helyszínét felfedezték. Hangsúlyt kapott a fotográfia, mindezek megörökítése, és a művek újabb alkotások létrehozására adnak inspirációt. Valamennyi fotó itt megtekinthető.

Az alkotóknak, szívből gratulálunk és kívánjuk, hogy a későbbiekben is vegyék észre és örökítsék meg a legparányibb értéket is az utókor számára. Adjanak hírt keresztény kultúránkról és a teremtett világ szépségéről.

A nyertes fotók:

  • 1. díj: Kereszt mögött – alkotója: Szabó Péter
  • 2. díj: A nicki gát – alkotója: Németh Veronika
  • 3. díj: Mária köszöntése – alkotója: Tóthné Szilágyi Andrea
Novák Elemér

 

2011.09.17. - Fotópályázat (Nick)2011.09.17. - Fotópályázat (Nick)