Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Versmondás a Brenner iskolában

2011. december - Versmondás a Brenner iskolában (Szombathely)A Brenner János Általános Iskola felsős diákjainak szokatlan élményben volt része az elmúlt hetekben. Nem mindennapi vendéget köszönthettek: a Weöres Sándor Színház igazgatója, Jordán Tamás látogatott el az osztályokba, és egy-egy magyaróra keretében verseket mondott a diákokkal. A programot a Weöres Sándor Színház kezdeményezte a város általános és középiskolái számára, amelynek keretében a tananyagban szereplő költemények közös olvasása történik.

Az osztálykeretben megvalósuló „Versszínház” igazán különleges alkalmat jelentett gyerekek és pedagógusok számára egyaránt. A közös versmondás nem könnyű dolog, némi gyakorlást és figyelmet igényel. A diákok azonban hamar ráéreztek a ritmusra, a játékra, s a varázst csak fokozta Jordán Tamás személye, aki minden egyes órán fáradhatatlan lelkesedéssel vezényelte a különböző verseket. A gyerekek iránti közvetlensége, humora biztosíték volt a jó hangulathoz, és így a 45 perc pillanatok alatt elröpült. Igazgató úr bevallotta, hogy ez a korosztály nagyon közel áll hozzá, szívesen foglalkozik velük, bízva abban, hogy segítségével még személyesebbé válik a diákok viszonya a tanévben sorra kerülő versekkel.

Köszönjük Jordán Tamásnak a rendhagyó irodalomórákat, hogy művészetével maradandó élményben részesítette a Brenner iskola diákjait és tanárait egyaránt.

Tangl Lászlóné

 

2011. december - Versmondás a Brenner iskolában (Szombathely)2011. december - Versmondás a Brenner iskolában (Szombathely)2011. december - Versmondás a Brenner iskolában (Szombathely)2011. december - Versmondás a Brenner iskolában (Szombathely)2011. december - Versmondás a Brenner iskolában (Szombathely)2011. december - Versmondás a Brenner iskolában (Szombathely)2011. december - Versmondás a Brenner iskolában (Szombathely)2011. december - Versmondás a Brenner iskolában (Szombathely)2011. december - Versmondás a Brenner iskolában (Szombathely)2011. december - Versmondás a Brenner iskolában (Szombathely)2011. december - Versmondás a Brenner iskolában (Szombathely)2011. december - Versmondás a Brenner iskolában (Szombathely)2011. december - Versmondás a Brenner iskolában (Szombathely)2011. december - Versmondás a Brenner iskolában (Szombathely)2011. december - Versmondás a Brenner iskolában (Szombathely)2011. december - Versmondás a Brenner iskolában (Szombathely)2011. december - Versmondás a Brenner iskolában (Szombathely) 

Fotó: Morosits Eszter, Tangl Lászlóné