Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Várja látogatóit a Mindszenty Zarándokház

Várja látogatóit a Mindszenty Zarándokház (Csehimindszent)A Vasi-hegyhát keleti szélén, festői környezetben helyezkedik el az ősi múlttal büszkélkedő Csehimindszent, ahol 1892. március 29-én Mindszenty József bíboros, hercegprímás meglátta a napvilágot. Számtalan látnivaló van a faluban és a vidéken. Csehimindszenten megtekinthető Mindszenty bíboros úr szülőháza, a falu ősi temploma, amelynek eredete a XII. századra nyúlik vissza, de érdemes elmenni és imádkozni a bíboros úr édesanyjának, Borbála néninek a sírjához is. A festői szépségű környék erdői, mezői, szőlőhegyei bőséggel adnak lehetőséget a túrázásra, kikapcsolódásra.

A falu közelében terül el a Jeli Arborétum, amely egész évben maradandó élményt nyújt a látogatóknak. Az arborétumtól rövid séta után az oszkói pincesorra érkezik a vándor, ahol megcsodálhatja a gyönyörű zsupptetős, boronás pincéket. A Hegyhát központja, Vasvár szintén rengeteg látnivalóval várja a látogatókat (domonkos templom és rendház, Szentkút). Csehimindszent közelségében terülnek el a Szajki-tavak, ahol jó időben lehet fürdőzni és horgászni.

E számtalan látnivaló és kikapcsolódási lehetőség rengeteg élménnyel gazdagítja az ide látogatókat, kicsiket és nagyokat egyaránt. Csehimindszentről pedig – központi fekvésénél fogva – minden látnivaló elérhető közelségben van. Sőt a Mindszenty Zarándokházban magas szintű szállási lehetőséget biztosítunk a kirándulóknak, hiszen szállodai körülmények között (2–4 ágyas szobákban fürdővel, WC-vel) tudunk 15 főt elszállásolni, de lehetőség van arra is, hogy hittanos vagy ifjúsági csoportokat fogadjunk 25–30 főig, sőt a zarándokház udvarán lehet sátrazni is. A zarándokházban természetesen van külön konyha és étkező, amely biztosítja a kulturált étkezési lehetőségeket. A táborozó fiataloknak segítséget biztosítunk abban is, hogy itt tartózkodásuk alatt meleg ebédhez jussanak.

Elérhetőségünk:

  • Telefon: 30/514-3054
  • E-mail:
Déri Péter plébános

 

Várja látogatóit a Mindszenty Zarándokház (Csehimindszent)Várja látogatóit a Mindszenty Zarándokház (Csehimindszent)Várja látogatóit a Mindszenty Zarándokház (Csehimindszent)Várja látogatóit a Mindszenty Zarándokház (Csehimindszent)Várja látogatóit a Mindszenty Zarándokház (Csehimindszent)Várja látogatóit a Mindszenty Zarándokház (Csehimindszent)Várja látogatóit a Mindszenty Zarándokház (Csehimindszent)Várja látogatóit a Mindszenty Zarándokház (Csehimindszent)Várja látogatóit a Mindszenty Zarándokház (Csehimindszent)Várja látogatóit a Mindszenty Zarándokház (Csehimindszent)Várja látogatóit a Mindszenty Zarándokház (Csehimindszent)

Várja látogatóit a Mindszenty Zarándokház (Csehimindszent)Várja látogatóit a Mindszenty Zarándokház (Csehimindszent)Várja látogatóit a Mindszenty Zarándokház (Csehimindszent)Várja látogatóit a Mindszenty Zarándokház (Csehimindszent)

Fotó: Déri Péter