Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

A szakkolégium fiataljainak kőszegi hétvégéje

A szakkolégium fiataljainak kőszegi hétvégéjeA II. János Pál Katolikus Szakkollégium kőszegi szakkollégiumi hétvégét tartott 2014. május 9-10. között. Tizenkét szakkollégista Kőszegen mélyíthette el a szakkollégiumi élet három alapértékét: a lelkiséget, a tanulást és a közösséget.

Az együttlét szentmisével kezdődött, utána rövid ismertetőt kaptunk Kőszeg három templomáról. Mikolás Attila atya a Jézus Szíve-templomról, a Szent Jakab-templomról és a Szent Imre-templomról mesélt nekünk, míg Harangozó Vilmos atya a helyi egyházközség terveibe avatta be a fiatalokat.

Este pizzára várták a csapatot egy helyi pizzériába, ahol finom vacsorát kaptunk. Ezt követően a társasjátéké és a jókedvé volt a főszerep. Szombaton a reggeli után kirándulni indultunk a Kőszegi-hegységbe. Úti célunk a Dunántúl legmagasabb pontja, az Írott-kő volt. A gyalogtúrán a jó helyismerettel rendelkező erdőmérnök társunk és cserkészbarátaink vezettek minket. Elérve célunkat, csodás látvány tárult elénk. A hatórás túra után megfáradva érkeztünk a szállásra, majd elbúcsúztunk Kőszegtől.

Szöveg: Áder Andrea; Fotó: Horváth Rebeka

A teljesen felújított, belvárosi, II. János Pálról elnevezett egyetemi szakkollégium (Hollán Ernő u. 10-12.) várja a 2014–2015-ös tanévben is az egyetemre készülő érettségizőket, már egyetemistákat és főiskolásokat is. Részletek: www.szakkollegium.martinus.hu

A felvételivel, a szakkollégiummal kapcsolatos összes információért az egyetemi lelkészhez, Dr. Németh Norbert atyához, vagy Gaspari Gáborhoz, a szakkollégium titkárához forduljanak bizalommal az '+e})()); email-címen.