Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

A székesegyházi Főplébánia hittanosai Csajágon

Ifjúsági hittantábor CsajágonA szombathelyi székesegyházi Főplébánia ifjúsági hittanosai is táboroztak 2014. július 14-20. között. Csajágon alakították ki a bázisukat.

A hittantáborokat követően 2014. július 17-20 között került megrendezésre István atya és Móni néni vezetésével valamint egy lelkes apuka Zsolt segítségével a Főplébánia Ifjúsági Tábora. Helyszínnek a Veszprémi Egyházmegye területén lévő Csajágot választottuk. Ez a falucska nagyon kicsike, de a környéken sok érdekesség és nem utolsósorban a Balaton található.

Ifjúsági hittantábor CsajágonA négy nap bővelkedett programokban. Első este a szentmisét követően gyalogosan kerestük fel a szomszéd falucska Küngös újonnan épült nyolcszögletű templomát, melyet Szent Kinga tiszteletére szentelték fel egyedülállóként az országban.

Másnap itt vettünk részt szentmisén, majd Litéren egy korban a fiatalokhoz közelálló vértanú munkáslány Bódi Mária Magdolna életével, áldozatával ismerkedtünk meg. Szombaton megtekintettük Nádasdladányban a Nádasdyak kastélyát. Mindezeket a lelki és szellemi programokat bobozással, balatoni fürdéssel, röplabdával, focizással fűszereztük. Utolsó este tábortűz mellett búcsúztunk az élménydús napoktól, azzal a reménnyel, hogy jövőre újra együtt töltünk néhány napot.

Ifjúsági hittantábor CsajágonVasárnap a hazafelé úton először Tihanyban álltunk meg, ahol szentmisén vettünk részt az Apátságban, majd felkerestük a remetelakokat és megnéztük a Ciprián forrást, majd a rekkenő hőség újra a Balaton partjára vezetett minket Zánkán, ahol még egyet csobbantunk a vízben. 

De álljon itt néhány gondolat lezárásként a fiataloktól!

"A tábor alatt sok élményben volt részünk: mindennapra jutott kulturális program, mise és strandoltunk is. Vidámsággal, nevetéssel, sok pizzával, focival és játékkal töltöttük az időt. Emlékezetes marad és reméljük jövőre is elmegyünk." Tóth Éva
"Nagyon emlékezetes volt a tábortűz a rengeteg énekkel. A sok röpizés, focizás mellett maradt időnk még megismerkedni Bódi Mária Magdolna és Szent Kinga életével is és palacsintából sem volt hiány." Kozma Dorina
Szöveg: a tábor hittanosai -Fotó: Soproni Mónika