Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

A nagyszülőket köszöntötték Jánosházán

Nagyszülők ünnepe Jánosházán és filíáiban2014. július 27-én tartották a jánosházi Keresztelő Szent János Plébánia településein - Szent Joakim és Anna emléknapjához kapcsolódva - a nagyszülők ünnepét.

Plébániánk lelkipásztorai a szentmisék után külön áldásban részesítették a nagyszülőket. Kovács József káplán atya a plébániatemplomban tartott ünnepen kiemelte a nagyszülői hivatás fontosságát, rámutatott arra, hogy a nagyszülők pótolhatatlan segítséget nyújthatnak, nagy áldást jelentenek a családok fiatalabb tagjai számára.

Nagyszülők ünnepe Jánosházán és a fíliákbanAz áldás után minden jelenlévő nagyszülő emlékképet kapott, melynek egyik lapján a Szent Család és Jézus szent nagyszülei láthatók, a szentkép hátoldalán pedig egy ima található az unokákért, amelynek naponkénti elvégzése bizonyára még elmélyültebbé teszi a nagyszülők és unokák kapcsolatát. A nagyszülőket a filiális templomokban is köszöntötték, Nemeskeresztúron versekkel is megköszönték Istennek az unokák a nagypapákat és nagymamákat.

Nagyszülők ünnepe Jánosházán és a fíliákbanEz a vasárnap a plébániatemplom nyári szentségimádási napja is volt. Plébániánk központi templomában a szentségkitétel szertartását a káplán atya végezte, késő délután a szentségimádási órát és a szentségeltétel szertartását a plébános úr végezte.

Szöveg: Bóka Balázs – Fotó: Horváth Zoltán, Martonné Böröcz Ramóna, Sárközi Máté