Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Családtábor Balatonakaliban

Családtábor Balatonakaliban2014. augusztus 5-én a délutáni órákban vette kezdetét Egyházmegyénk IV. családtábora Balatonakaliban.

A tábor jelmondatát Ferenc pápától vettük: „A család az a hely, ahol megtanulunk szeretni.” Több, mint 200 fő – a tábor maximális befogadóképessége szabott határt a jelentkezéseknek - hallotta meg a Jóisten hívó szavát, hogy egy hetet együtt töltsön, lelkileg-szellemileg töltekezzen, és keresse annak lehetőségét, hogy az Egyházmegye nagy családjának tagjaként kifejezze a közösségi lét iránti elkötelezettségét, nagyrabecsülését.

Családtábor BalatonakalibanFél 5 órakor a nyitó szentmisét Bodorkós Imre atya, egyházmegyei családreferens mutatta be. Szentbeszédében utalt a Havas Boldogasszony ünnepére: a Szűzanya templomának helyét hó jelölte ki, az Istentől megáldandó helyet jelezte a legendás esemény. A  mai családokat is hasonló szerepre választja ki Isten: a szentségi házasságra épülő család is Isten-áldotta szent „hely”, az Istennel való találkozás csodálatos színtere e közösség.  A szentmisében imádkoztak a jelenlévők a  főpásztorért beiktatásának évfordulóján.

Családtábor BalatonakalibanEste 8 órakor kezdődött a bemutatkozó est, amelyen plébániánként, családonként mutatkoztak be a házaspárok és családok. A vidám est végén a családpasztorációs bizottság tagjai egy átírt mesét adtak elő, amelyet nagy vidámsággal fogadtak a jelenlévők. Már késő estére járt az idő, amikor felcsendültek a befejező imaóra fohászai, tartalmas program után tértek nyugovóra a táborlakók. A szerdai történésekről következő cikkünkben tudósítunk.

Szöveg: Marx Máté