Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Családi Nap Celldömölk - Alsóságon a Karitásszal

Családi nap Celldömölk-AlsóságonA Celldömölk-alsósági Szent Miklós Plébánia Karitász csoportja,  felekezeti hovatartozás nélkül, 2014. augusztus 2-án, szombaton immár negyedik alkalommal hívta és várta szeretetteljes együttlétre az alsósági családokat.

A rendezvény 10 órakor a római katolikus templomban, ökumenikus istentisztelettel vette kezdetét. A házigazda, dr. Koltai Jenő esperesplébános a bevezető éneket követően szentháromságos köszöntéssel üdvözölte a jelenlévő paptestvéreket - Zakó Jenő nemesbődi  plébánost, Kovács Ferenc atyát a Celldömölki Nagyboldogasszony plébánia káplánját -  és Füstös Gábor adorjánházi  református  lelkészt, valamint a város polgármesterét, Alsóság részönkormányzatának vezetőjét, és az egybegyűlt alsósági híveket. A zsúfolásig megtelt templomban közösen szolgáltak dr. Koltai Jenő esperesplébánossal a vendég atyák és a református lelkész.

Családi nap Celldömölk-AlsóságonZakó Jenő atya szentbeszédében a család, a szeretet, az irgalmasság és az öröm összefüggéseiről szólt. Kiemelte a család fontosságát, mint a társadalom legkisebb, de meghatározó szerepét a jövő tekintetében.

Füstös Gábor református lelkész is ezt erősítette meg beszédében, amikor arról beszélt, hogy  családalapú, sőt hívő családalapú társadalomra van szükség, hogy áldás és békesség vegye körül az embereket.

Családi nap Celldömölk-AlsóságonEzen szép alkalmat a gyermekek köszöntő és hálaadó versei, Siposné Tóth Krisztina alsósági származású fiatalunk  előadásában az Ave Maria eléneklése gazdagították.

Az istentiszteletet a közeli iskola termeiben és udvarán különféle programok kísérték. Tizenkét órakor templomunk harangszava  hívott ebédre mindenkit, hogy  az asztali áldás után elfogyaszthassuk a feltálalt finom ebédet.

Az ebédet követően a felnőtteket csoportos beszélgetések, a gyermekeket pedig késő délutánig játékos programok várták.

Szöveg és fotó: Hencz Jánosné (Jámbor Mária)