Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Egyházmegyei Családtábor - 2. nap

Egyházmegyei Családtábor - 2.napZajlik az Egyházmegyei Családtábor Balatonakaliban. Beszámoló a második napról.

2014. augusztus 6-a az Egyházmegyei Családtábor második napja volt. A reggeli szentmise főcelebránsa Mikolás Attila salomvári plébános úr volt, vele együtt mutatta be a szentmisét Fekete Szabolcs püspöki irodaigazgató úr és Bodorkós Imre atya.

Egyházmegyei Családtábor - 2.napSzabolcs atya szentbeszédében utalt Urunk Színeváltozása ünnepére. Nekünk is szükségünk van arra, hogy őszinte, tiszta szívből fakadó, Isten jóságát, az ünnep örömét ragyogtató arcunk legyen. Szükség van a mai világban arra is, hogy családjainknak is ragyogó legyen az arca, azaz Isten ajándékait kell megmutatni a világnak.

Egyházmegyei Családtábor - 2.napA szentmise után Schauermann János atya a családi katekézisről, a hit családban történő továbbadásáról tartott előadást. Rámutatott arra, hogy a szülők gyermekeik lelkében a Jóisten képét festik le szavaikkal, helytállásukkal, életmódjuk alakításával, értékrendjük tanúságtevő megélésével. A mai embert megkísérti a nárcizmus önző látásmódja, sokszor keressük mindenben a saját magunk képét, néha belefáradunk abba, hogy a valóban értékes Isten-képmás kialakítására törekedjünk. Saját magunk képének túlzó, bűnös keresése modern Babilont teremt, amitől óvakodnunk kell; és látó szívet kell kérnünk Istentől családunk és magunk számára.

Egyházmegyei Családtábor - 2.napDélután családi akadályverseny volt, de lehetőség volt kiscsoportos beszélgetésre is. Az esti imát fórum-est követte, melynek keretében szentírási alapokon álló, önismereti feladatlapot töltöttek ki, értékeltek a jelenlévők. A feladat megoldása a résztvevőket az Egyházban elvégzett szolgálat lelkületének nemesítésére is el akarta vezetni. Este ¼ 11 órakor ünnepélyesen kihelyezte Imre atya a legméltóságosabb Oltáriszentséget, félórás váltásban egész éjszakás szentségimádást végeztek a jelenlévő családok. A „nap programja” másnap reggel ért véget, a reggeli dicséret  7 órai elimádkozása után szentségi áldást kaptunk.

Szöveg: Marx András – Fotó: Pászner Gábor