Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Egyházmegyei Családtábor - 3. nap

Egyházmegyei Családtábor - 3. napZajlik az élet és a sokszínű programok az Egyházmegyei Családtáborban. Beszámoló a 3. napról.

2014. augusztus 7-én, egyházmegyei családtáborunk harmadik napján – mint az ezt megelőző napokban – 9 órakor ismét szentmisét ünnepeltek a tábor résztvevői. Orbán István székesegyházi kanonok, sárvári esperesplébános úr mutatott be koncelebrált szentmisét. A résztvevők – főként a sárváriak - nagy örömmel készültek a vele való találkozásra.

Egyházmegyei Családtábor - 3. napA szentmise szentbeszédét Molnár Szabolcs, szombathelyi esperesplébános mondta. Tanításában egy statisztikai adatra utalt, mely szerint a házasságok átlagéletkora 40 évet tesz ki, ezt hasonlította az ószövetségi választott nép pusztai vándorlásához. A pusztában töltött negyven év során nem az volt az öröm forrása, hogy vándorolhattak, hanem, hogy köztük volt az Isten. A házasságban élők is arra kaptak meghívást, hogy Istennel találkozzanak, az ő jelenlétét fedezzék fel közösségükben. A szentírásban kb. száz boldogságmondás van, de nem szerepel az, hogy boldogok a házasok... Mi jelenti mégis a boldogságot? Az Isten jelenléte, a vele való találkozás. Ennek megtapasztalására négy szóval mutatott rá Szabolcs atya: áldás-építés-osztozás-érintés. A szentmise végén a táborban házassági évfordulójukat ünneplő házaspárokat köszöntöttük, és részesültek külön áldásban.

Egyházmegyei Családtábor - 3. napA szentmise után a Marx család tartott egy tanúságtevő előadást. Sok életből vett történettel mutattunk rá, hogy egy család hogyan lehet a hit örömének megtapasztalója, és a vallásos nevelés megélője, továbbajándékozója.

A kisgyermekeknek nagy örömet jelentett az ugrálóvár, az élő csocsó pedig a nagyobbaknak szerzett sok vidám percet. Az apák-fiúk mérközés pedig a nézők körében is nagy sikert aratott.

Egyházmegyei Családtábor - 3. napA délutáni fakultatív programok között kiscsoportos beszélgetés is helyett kapott, a sárvári családok pedig tartalmas, szép programokkkal színesítették a nap programját. A vacsorát este nagysikerű táncház követte. A hagyományápolás mellett sok vidámságot, örömet is megtapasztaltak a táncot tanulók. Szinte hajnalig tartott a fiatalok, felnőttek kötetlen beszélgetése, amely bizonyára a meglévő jó kapcsolatot erősítette,és újakat hozott létre.

Szöveg: Marx Pál Fülöp – Fotó: Pászner Gábor és Gellért