Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Gyűjtés a Székesegyház Jubileumi Évi kapuzatára

Kapujegy2016-os esztendő mindannyiunk számára kiemelkedő jelentőségű év lesz Szent Márton születésének 1700. évfordulója alkalmából.
Úgy gondoljuk, hogy az Egyházmegye területén élő valamennyi hívő és nemhívő számára fontos, hogy sajátjának érezhesse ezt az ünnepi évet. Ennek egyik kifejezési módja, hogy a Székesegyház kapujának ünnepi bronz borításához önkéntes adományaikkal járulhatnak hozzá. Az így összegyűlt összegből valósul meg Veres Gábor művész úr Szent Márton életének egyes eseményeit ábrázoló alkotása.

Az adományozóknak 1.000 Ft, 2.000 Ft, 5.000 Ft és 10.000 Ft-nak megfelelő ún. Jubileumi kapujegyet adunk emlékül. A felajánlásokat Szombathelyen a Püspöki Hivatalban, a Sala Terrena-ban és Martinus Könyvesboltban lehet megtenni.

Akik a plébániákon keresztül adakoznak, azok számára a plébániákon keresztül fogjuk az emlék kapujegyet utólag megküldeni. A támogatási akció 2014. november 11-éig, Szent Márton ünnepéig tart. Bízom benne, hogy sokan fognak élni az emlékállítás ezen lehetőségével!