Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Isten sosincs offline - Egyetemista tábor Szombathelyen

Katolikus táborAz egyetemista táborok is lehetnek keresztény szellemiségűek. Erre példa a Szombathelyi Katolikus Egyetemi Lelkészség által szervezett gólyatábor, amit 2014. augusztus 26-29. között rendeztek a Martineum Felnőttképző Akadémián.

A nyár végének egyik legbiztosabb jele a tanévkezdés. Nem mindenki búsul és nem mindenkit hagynak búsulni emiatt. A Szombathelyi Katolikus Egyetemi Lelkészség által immár harmadik alkalommal megrendezett táborban is a jókedv, az öröm bizonyult a fiatalok leghűségesebb társnak. Miért is kellett volna szomorkodniuk? Hiszen Isten mindig velünk van, mindig elérhető, megszólítható: sosincs offline.

Isten sosincs offlineA diákok – mintegy ötvenen – közül sokan egyetemi tanulmányaik alatt töltenek el hosszabb időt a vasi megyszékhelyen. Így természetesen városnézés, városbemutató túra is szerepelt a programok között, ahogy az közösségépítő játék, tánc vagy sport is, de nagy hangsúlyt fektettek az imádságra is. 

És mi volt a véleményük a résztvevőknek? Fábián  Zsófi és Csire Zsuzsó osztotta meg velünk gondolatait: 

Katolikus tábor„A lelki napot reggeli imával kezdtük, ahol már hangolódtunk a táborunk témájára: Isten sosincs offline. A két nagyobb lélegzetvételű elmélkedést Nagy Norbert, pécsi egyetemi lelkész, ifjúsági referens tartotta. Elmondta, hogy a mai „elinternetesedett” világban szükség van arra, hogy a Jóistent „instaláljuk”, hiszen Ő a legnagyobb hacker. Az elmélkedéseket fórum, illetve kiscsoportos beszélgetések követték, amik alkalmat adtak arra, hogy egymással is megvitassuk, kinek mennyire fontos, hogy a Jóistennel való kapcsolata online legyen. A nap csúcspontja a Szentmise volt, melyet Nagy Norbert atya mutatott be. A délután folyamán egy kis lazítás végett sportolással frissítettük fel magunkat. A napot pedig Szentségimádással zártuk, melyben hálát adhattunk az egész napi kegyelmekért, valamint lehetőség volt éjszakai virrasztásra is.

Isten sosincs offlineJó érzés, hogy a mai világban van alkalom arra, hogy offline-ra tegyük magunkat, miközben Istennel online vagyunk.”