Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Fatima est Szombathely- Szentkirály

Fatimai est Szombathely-Szentkirály2014. szeptember 13-án, szombaton, fatimai engesztelést tartottak Szombathely Szentkirály városrészén.

Szeptember második hete különlegesen kegyelmekben gazdag a Szűzanyát tisztelő és minden keresztény ember számára. Különleges, mert egymás után szebbnél szebb ünnepek követik egymást és adnak lehetőséget, hogy egy héten belül többször is közösségben ünnepelhetjük Égi Édesanyánkat, Szűzanyánkat.

Az ünneplés hétfőn kezdődött templomunkban a Kisboldogasszony ünnepének megtartásával majd folytatódott Szűz Mária névnapjának megemlékezésével, majd szombaton -13-án – a Szűzanya fatimai jelenésének napján gyűltek össze a hívek a Szombathelyen a szentkirályi templomban.

Fatimai est Szombathely-SzentkirályA fatimai megemlékezés ezen az estén a Rózsafüzér Társulat vezetésével, rózsafüzéres imaórával kezdődött, majd szentségi áldás után Fekete Szabolcs atya helyi plébános mutatta be a szentmisét. Szentbeszédében arra hívta fel a figyelmet, hogy a Szentkereszt Felmagasztalása ünnep előestéjén a Fájdalmas Szűzanya anyai gondoskodása vezesse további életünket és így bátran rábízhatjuk magunkat, hozzá fordulhatunk minden élethelyzetben. A szentmise után körmenetben vitték a templom körül a gyönyörűen feldíszített Szűzanya szobrot, ahol Szabolcs atya mellett Ipacs Bence káplánunk is részt vett.

Szöveg: Geosits Péter