Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Brenneres alsós zarándoklat Bakonybélben

Brenneres alsós diákok kirándulása Bakonybélbe2014. szeptember 24-én, Szent Gellért emléknapján a Brenner János Általános Iskola alsó tagozatos diákjai zarándoklatra indultak Bakonybélbe. (Erről a bakonyi faluról ismeretes, hogy Gellért itt remetéskedett 7 éven keresztül.)

A hűvös, de napfényes reggelen 5 autóbusszal vágtunk neki az útnak. A Szent Mauríciusz monostor zarándok udvarán tízóraiztunk, majd az ajándékboltban apró emlék- és ajándéktárgyakat vásárolhattunk.

Brenneres alsós diákok kirándulása Bakonybélbe11 órakor Inzsöl Richárd atya vezetésével szentmisén vettünk részt. Ezt követően kigyalogoltunk a Borostyánkúthoz, ahol a negyedik évfolyamos diákok színdarabot adtak elő, amelyből megismerhettük Szent Gellért életét. Ügyességüket mi más igazolhatta volna jobban, mint a napfény-erdő-madárdal ellenére is csendesen figyelő 180 kisdiák?! A sikeres előadást lelkes daltanulás követte, majd rövid játék.

Brenneres alsós diákok kirándulása BakonybélbeHazaindulás előtt énekes búcsút vettünk a monostor lakóitól, csak úgy zengett a dal „ Áldásoddal megyünk, megyünk innen el…”

Élményteli, csodálatos nap volt. Köszönet érte!

Szöveg: Kerényiné Horák Krisztina – Fotó: Virágné Geiszler Éva és Lendli Erzsébet