Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Engesztelő imaest Toronyban

Fatimai est Toronyban2014. október 13-án fatimai imaestet tartottak a toronyi plébániatemplomban.

Imádságos esténket szentségimádással kezdtük, amelyet Dr. Perger Gyula atya vezetett. A szentségimádást hálaadó szentmise követte. A szentmise kezdetén Gyula atya köszöntötte a közösségünk számára már nem ismeretlen Inzsöl Richárd atyát, az est szónokát. Richárd atya legutóbb nagyböjti lelkigyakorlatot tartott plébániánk területén.

Fatimai est ToronybanA szentmise bevezetőjében megemlékezett Richárd atya arról, hogy köszönteni jöttünk a mai estén a Szűzanyát. Köszönteni és hálát adni. A Szűzanyának az a legkedvesebb, ha Jézushoz viheti el hálaadásunkat. A szentbeszéd kezdetén az édesanyákhoz fordult Richárd atya és arra kérte őket, elevenítsék fel emlékezetükben azt a pillanatot, amikor a gyermekük először köszöntötte meg őket. Bizonyára nagyon kedves emléke ez a pillanat minden édesanyának. Így van ez a Szűzanyával kapcsolatban is: számára a gyermeki szív ártatlanságával végzett imádság és hálaadás a legkedvesebb. Örömmel fogadja ezt a hálát, s viszi el Jézushoz. Sokszor úgy érezzük, hogy nem tudjuk megoldani feladatainkat, erőnk fogytán, de ne feledjük, hogy a Szűzanya közbenjárására Jézussal együtt mindent meg tudunk tenni – hangzott a szentbeszédben.

Fatimai est ToronybanA szentmisét körmenet követte, amelyben énekeinkkel, imáinkkal adtunk hálát a Szűzanyának és terjesztettük elé kéréseinket.

A körmenet után imádkoztunk magyar hazánkért, családjainkért, betegeinkért és adtunk hálát az est folyamán kapott kegyelmekért.

Szöveg: Hoós Norbert-Fotó: Hoós Flórián