Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Isten szolgája, Brenner János képének megáldása a körmendi Batthyány Emléktemplomban

Brenner Jánosról készült képet szenteltek fel Körmenden2014. október 15-én, este 6 órakor nagy eseményre gyűltek össze a körmendi hívek a Batthyány Emléktemplomban. Egy 7. osztályos fiatal művész, Kőházy Anna  Brenner János atyáról készített festménye került ugyanis leleplezésre és megáldásra az esti szentmise keretében.

Brenner Jánosról készült képet szenteltek fel KörmendenA szentmise főcelebránsa Brenner József egyházmegyei spirituális atya volt, akit Császár István helynök atya kísért el. Prédikációjában József atya kiemelte, hogy a szentek közöttünk járnak és bíztatott minket arra, hogy vértanú testvérének képére tekintve, ugyan még nincs hivatalosan a boldogok között, imádkozhatunk hozzá és kérhetjük segítségét, ahogy ezt ő is teszi. Felvillantott néhány jelenetet Brenner János atya utolsó földi napjáról, óráiról és Jézus iránti odaadó, tanúságtevő szeretetéről, amely félelmet nem ismert.

Brenner Jánosról készült képet szenteltek fel KörmendenA szentmise záróáldása után Anna leleplezte festményét, melyet Brenner József atya áldott meg. Németh Zoltán atya az egyházközség nevében köszönetét fejezte ki a fiatal művésznek alkotásáért egy szép csokor fehér virággal és néhány könyvutalvánnyal, amellyel majd szellemét pallérozhatja. Brenner János atya jelmondatával: „Az Istent szeretőknek, minden a javukra válik.”-kívánjuk Annának, hogy Isten tegye teljessé általa azt a szépet és jót, amit elkezdett benne, az Úr dicsőségére és az emberek javára.

Szöveg: Óra Krisztián – Fotó: Bedőcs Gyula