Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Szent Márton Vásár Répcelakon


Szent Márton Vásár RépcelakonA Szombathelyi Egyházmegyében egyedülállóan Szent Márton Vásárt rendeztek Répcelakon. Játékos és kulturális programok tették színessé a programot. 


Szent Márton Vásár RépcelakonSzent Márton napjához közeledve még inkább felbolydul az élet a Szombathelyi Egyházmegyében. Vas és Zala megyékben számos településen megemlékeznek az egyházmegye védőszentjéről és mindenki igyekszik sajátjává tenni az ünnepet.

Répcelakon, egyedülállóan az egyházmegyében, Szent Márton Vásárt tartottak. A pénteki piacot ezúttal a Művelődési Központ előtti téren rendezték meg, ahol most Szent Mártonhoz köthető tárgyakat, kiadványokat is lehetett vásárolni. Mindezt kiegészítették az óvodás gyerekeknek, általános iskolás diákoknak szervezett játékos programokkal.

Szent Márton Vásár RépcelakonA Művelődési Központ előtti tér megtelt önfeledten játszó gyerekekkel. Voltak akik hordón próbáltak egyensúlyozni vagy éppen négy kerékkel  igyekeztek előrehaladni. Mások ágyúval lövöldöztek, de akadtak akik a békésebb hintalovaglásban lelték örömüket. A Művelődési Központban Aigner Géza plébános Szent Márton gyűjteményéből nyílt kiállítást tekinthették meg az érdeklődők és a ki is próbálhattak néhány Szent Mártonhoz köthető ügyességi, logikai játékot.