Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Megkezdődött a Szent Márton Heti ünnepség


Szent Márton ÜnnepségTöbb ezren vettek részt idén a lampionos felvonuláson Szombathelyen. Az egymás iránti szolidaritásra hívta fel a figyelmet Veres András megyéspüspök.


Szent Márton VesperásA Székesegyház előtti téren a Világifjúsági Találkozó keresztje és a Mária-ikon fogadásával kezdődött az idei Szent Márton napi vesperás. A Szombathelyi Egyházmegye védőszentjének ünnepén megtelt a nagytemplom és közösen imádkozták a zsolozsmát a hívek a papsággal. Udvardy György pécsi megyéspüspök is jelen volt a vesperáson. Rövid beszédében Veres András a Szombathelyi Egyházmegye püspöke az egymás iránti figyelemre, szeretetre és szolidaritásra hívta fel a jelenlévők figyelmét.

Lampionos felvonulásEzt követte a lampionos felvonulás amelyen az idén több ezren vettek részt. Nem csak gyerekek hanem felnőttek kezében is mécsesek, gyertyák, lampionok világítottak. A Székesegyháztól a Szent Márton-templomig vonult a menet, ahol Veres András megyéspüspök és Puskás Tivadar polgármester mondott beszédet.

Ezt követte Szent Márton szobrának megkoszorúzása. A jelenlévőket Szent Márton kiflivel vendégelte meg a Szent Márton Plébánia közössége.