Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Laci, Pali, Jani Koli-Tali!


Katolikus Kollégiumok TalálkozójaSzombathelyen a II. János Pál Katolikus Kollégium és Szakkollégium adott otthont, a 8. alkalommal megrendezett Katolikus Kollégiumok Találkozójának.


Katolikus Kollégiumok TalálkozójaA soproni Szent Pál Katolikus Szakkollégium, a győri Szent László Katolikus Szakkollégium és a szombathelyi II. János Pál Katolikus Kollégium és Szakkollégium között már évek óta jól működő kapcsolat van, Minden félévben megrendezésre kerül a három kollégium közti találkozó, ahol különféle programok keretein belül alkalmuk van az egyetemistáknak ismerkedni egymással és az egyes kollégiumokkal.


Katolikus Kollégiumok TalálkozójaAz idei év első félévében a szombathelyi II. János Pál Kollégium és Szakkollégium adott helyet az eseménynek. A november 7-8-án tartott találkozóra Győrből és Sopronból érkező egyetemisták péntek délután négy óra előtt érkeztek. Négy órakor közösen részt vettünk egy szentmisén a Szent Norbert templomban, melyet dr. Németh Norbert egyetemi lelkész és a szombathelyi szakkollégium vezetője celebrált. A misén a kollégisták zenéltek és énekeltek.


Katolikus Kollégiumok TalálkozójaA szentmisét közös ismerkedés és uzsonnázás követte, majd a város híveihez csatlakozva részt vettünk a Szent Márton napi lampionos körmeneten, amihez az azt megelőző napon néhány helyi kollégista egy kézműves foglalkozás keretében lampionokat készített a vendégek számára.
A kollégiumba visszaérve a vacsora alkalmat adott a beszélgetésre és további ismerkedésre.
A vállalkozóbbak számára lehetőség nyílt egy kis testmozgásra is a kollégium tornatermében. Volt alkalmuk röplabdázni, illetve ping-pongozni is.
Mindezek után zenés, táncos estet tartottunk, amit mindenki maradéktalanul élvezett.


Katolikus Kollégiumok TalálkozójaMásnap reggel közös reggelire hívtuk a találkozó résztvevőit. Ebéd előtt egy kis pihentető foglalkozásként teázás kíséretében filmeztünk. Az ebéd elfogyasztása után a találkozó a végéhez ért. Elbúcsúztunk vendégeinktől, akik sok új élménnyel utaztak haza.
A találkozó kellemesen telt és a visszajelzések megerősítettek abban, hogy mindenki jól érezte magát és a kollégiumok közti kapcsolat az eddigieknél is jobban megerősödött.
A programot az EGYH-KCP-14-0385 pályázat támogatta!

Szöveg: Horváth Rebeka, szakkollégista – Fotó: Gaspari Gábor