Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Petró András Celldömölkön


Petró András CelldömölkönPetró András a Savaria Szimfonikus Zenekar művésze zenélt a celldömölki kegytemplomban.


Petró András Celldömölkön2014. november 16-án, évközi 33. vasárnap az evangéliumban a talentumokról szóló példabeszédet hallhattuk. A Jóisten minden embert különféle képességekkel ruházott fel, ezért sem vagyunk egyformák, mindenkit egyedinek teremtett és mindenki más-más talentumot kapott élete során. Ezt a talentumot kamatoztatta az a zeneszerző, aki a celldömölki Nagyboldogasszony Kegytemplom ifjúsági kórusának meghívását elfogadva a fél 10 órai szentmisén zenei szolgálattal emelte annak fényét. Petró András zenész és zeneszerző, akit a Savaria Szimfonikus Zenekar közelmúltban tartott társulati ülésén a zenekar tagjai az évad zenekari művészének választottak meg.

Petró András CelldömölkönA diákmisén a celldömölki hívek a zeneszerzőt hallhatták Kajzinger Ildikó, a celldömölki zeneiskola énektanára és a templom ifjúsági énekkarának közreműködésével. Felhangzottak ismert ifjúsági énekek mellett Petró András által szerzett miseénekek is. A közös zenei szolgálatot megelőzően egész szombaton lázas próba folyt, melynek gyümölcseként egyedi hangzásban szólaltak meg a szentmise dalai.

 

Petró András CelldömölkönA közös zenei szolgálat különlegessé tette mindannyiunk vasárnap szentmiséjét, amelyről készült felvétel a celldömölki Mária Rádióban kedden 6 órától meghallgatható, vételkörzetben az fm 92,5 frekvencián, illetve interneten keresztül a celldomolk.mariaradio.hu weboldalon a Rádióhallgatás menüpont alatt.

Szöveg: Nagy Ivett – Fotó: Nagy László