Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

A Szent Benedek Katolikus Általános Iskola tanulóinak hangversenye


Karácsonyi hangverseny2014. december 14-én advent 3. vasárnapját ünnepeltük. Karácsonyi hangversenyt adtak a celldömölki Szent Benedek Katolikus Általános Iskola diákjai.

Karácsonyi hangverseny„Advent 3. vasárnapja az öröm napja. Az Úr közelségének öröme bizalmat, szívbéli békét és derűt áraszt. Ezért gyújtjuk ma meg a rózsaszín gyertyát, jelezve, hogy a bánat lila árnyékában a derű világosabb színe is helyet kap.
Nem elég azonban csak a külsőt megváltoztatni, a belső változás a fontosabb. Bennünk kell az igazi örömnek megjelennie, ez kell, hogy eltöltse szívünket.”

Ezen az úton indította el a celldömölki híveket a Szent Benedek Katolikus Általános Iskola diákjainak karácsonyi hangversenye, melynek az egykor bencés kolostor közösségi terme adott helyet.

Karácsonyi hangversenyAz alsós kisdiákoktól egészen a végzős 8. osztályosokig minden korosztály képviseltette magát, akik karácsonyi témájú dalokat szólaltattak meg különböző hangszereken. Hallhatott a közönség ismert karácsonyi énekeket, mint a Csendes éjt, Hull a pelyhest, Dicsőséget vagy az elmaradhatatlan Mennyből az angyalt. Felhangzottak híres zeneszerzők darabjai is; Vivaldi Négy évszak Tél című tétele, Brahms Bölcsődala vagy Csajkovszkij és Schumann művek.

Az ünneplő diákok rengetek hangszert sorakoztattak fel a délután folyamán. A fiúk körében nagy népszerűségnek örvend a harangjáték, de volt aki trombitán, gitáron vagy zongorán szolaltatott meg egy-egy szívmelengető dallamot. A lányok közül sokan a zongora mögé ültek, de hallhattunk, furulya-, fuvola-, hegedű- és csellójátékot is.

Karácsonyi hangversenyA gyerekeket a zeneiskola pedagógusai készítették fel és kísérték hangszereken. A fellépő kis művészek végül köszönetet mondtak Bejczi Károlynak, a zeneiskola igazgatójának és felkészítő tanáraiknak, valamint Tarafás Ildikónak, a Szent Benedek Katolikus Általános Iskola tanárnőjének, aki évről- évre összefogja, megszervezi a diákok karácsonyi hangversenyét. A zsúfolásig megtelt közösségi terem egy pillanat alatt varázslatos hangversenyteremmé változott, ahol a karácsonyi dallamok, meghitt hangulat mindenki szívében elindította a várakozást Megváltónk eljövetelére.

„Karácsonyra várva
Mondjunk egy szent imát.
Fakadjunk most zengő dalra,
Hogy így áldjuk az ég Urát.”

Szöveg: Nagy Ivett – Képek: Kerekes Gábor