Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Közös célért a két falu: Nagysimonyi és Vásárosmiske



játékos napNagysimonyi és Vásárosmiske gyermekeit szeretnénk összefogni. Ebből adódóan Bődi Gábor és én elhatároztunk, hogy január 24-én, szombaton elvisszük a ministránsokat Sitkére a Borostyánkertbe tekézni.


játékos napElőtte beszéltünk a szülőkkel, és lefoglaltuk a tekepályát Germán Ervinnél, akinek ezúton is köszönjük a lehetőséget! Vegyes korosztály jött össze, az első osztályostól a hetedik osztályos gyermekekig. A kicsik már alig várták, hogy eljöjjön ez a nap.

Izgatottan vágtunk neki ennek a szombati délutánnak, hisz első alkalommal szerveztünk ilyen programot. De égetően fontosnak tartjuk - mindkét falut illetően -, hogy élő közösség alakuljon ki, a gyerekek megtapasztalják, hogy a Jóistent szolgálni nem csak a szentmisében, hanem közösségben, a hétköznapi életben is lehet és kell is. Szeretnénk, ha megtapasztalnák: jó egy közösséghez tartozni. Don Bosco szavaival élve, hisszük, hogy: "Nem elég szeretni őket. A legfontosabb, hogy ők is érezzék ezt."

játékos napMielőtt elkezdődtek volna a mérkőzések ismertettünk néhány fontos tudnivalót. Amíg a nagyobbak gurítottak, addig a kisebbekkel az anyukák társasjátékoztak. Kellemesen elfáradtunk a nap végére. A teke után együtt átmentünk Nagysimonyiba, ahol a szentmise keretében közösen adtunk hálát Istennek ezért a kibontakozó közösségért.  Hisszük, hogy: "Tőle származik minden közösség az égben és a földön." (Ef 3,15)

A gyerekek élményekkel gazdagodva tértek haza. Azóta csak annyit kérdeznek tőlünk, hogy: Mikor megyünk legközelebb? 

Fotó: Bődi Gábor (Nagysimonyi)-Cikk: Farkas Mónika (Vásárosmiske)