Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Árpád-házi Szent Margit ünnepe Szombathelyen


szent margit ünnepe szombathelyenA szombathelyi Szent Márton-templomban, a több száz éves hagyomány szerint, három napos ünnepi áhitatot, triduumot tartottak  Árpád-házi Szent Magit tiszteletére a Domonkos Kör szervezésében január 16-17-18-án.



szent margit ünnepe szombathelyenRégen az volt a szokás, hogy a szomszéd templomok atyái ilyen ünnepeken látogatást tettek egymásnál. A 2015-ös évet a Szentatya a Megszentelt Élet Évének nyilvánította. Ez alkalomból Schauerman János plébános úr meghívását elfogadták a Szombathelyen élő szerzetesek.

Az első két napon a kőszegi domonkos nővérek tartottak elmélkedést. Vasárnap az esti szentmise előtt a kiscserkészek rövid misztériumjátékot mutattak be a hazáért szentelt királylány, Margit életéből. Az ünnepi szentmise főcelebránsa Mészáros Domonkos OP atya volt Sopronból.

A szalézi, ferences, domonkos atyák, és a szociális testvérek által közösen bemutatott szentmise után az emeleti refektóriumban fehér asztal mellett kellemesen elbeszélgettek a szerzetesek.

Szöveg és fotó: Magyar Sándorné, a Domonkos Kör Alapítvány elnöke