Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Ima a keresztények egységéért Körmenden


 ökumenikus imahét körmendenA körmendi keresztény közösségek a korábbi évek hagyományához hasonlóan az idei évben is összegyűltek közös ige-istentiszteletekre a világegyház szándékához kapcsolódva az ökumenikus imahét keretében.


ökumenikus imahét körmendenAz imahétre kitűzött szentírási ige a szamariai asszony története volt, amelyet a hozzá tartozó imádságokkal együtt a brazil egyház készített el számunkra. Január 21-23-ig, három estén át, gyűltünk össze, hogy imádkozzunk a keresztények egységéért.

Idén a közös imádságot a Szent Erzsébet plébániatemplomban kezdtük el, szerdán este 6 órakor. Ezen az este az igehirdető Szabadi István református lelkész volt, aki tudatosította bennünk, hogy Isten keres minket, és személyesen akar találkozni velünk, miként a szamariai asszonnyal is.

ökumenikus imahét körmendenCsütörtök este az evangélikus templomban gyűltünk össze, az igehirdetés szolgálatát Óra Krisztián káplán atya végezte, aki hangsúlyozta, hogy Krisztus radikális követése által, minél inkább evangéliumi életet élve, kerülhetünk közelebb egymáshoz és élhetjük meg a testvériséget.

A harmadik, egyben záró alkalom, a református templomban volt, ahol Benedek János evangélikus lelkész foglalta össze az előző két nap tanítását és megerősített minket abban, hogy a Mennyei Atya szeretetében és oltalmában vagyunk mindnyájan, aki magához vonz minket, és aki gazdaggá teszi életünket.

ökumenikus imahét körmendenMindhárom este megteltek a templomok és nagy számban gyűltünk össze. Minden alkalom végén a házigazda közösség vendégül látta a krisztushívőket pogácsával és a lelkipásztorok kézfogással, rövid személyes beszélgetéssel búcsúztak el a kedves testvérektől. Az istentiszteletek után a lelkipásztorok tovább építetté az egységet finom vacsorával és kötetlen, jó hangulatú együttléttel. Hisszük azt, hogy a Szentlélek, az Egység Lelke, az Ige által, az igehirdetések által, a közös imádság és együttlét által munkálkodott mindnyájunk szívében és építette közöttünk a testvériséget.

Szöveg: Óra Krisztián –  Fotó: Bedőcs Gyula