Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Nagyböjti lelkigyakorlat Sárváron


lelkigyakorlat SárváronPlébániánkon sok évtizedes hagyomány, hogy nagyböjt 5. vasárnapjához kapcsolódóan péntek, szombat és vasárnap estéken egy meghívott atya gondolatainak segítségével készülhetünk a legnagyobb ünnepre, húsvétra.


2015.március 20-22 között a Szombathelyről érkező Molnár János püspöki titkár  atya volt a három nap lelki vezetője, aki nemcsak  elmélkedéseivel, hanem a bűnbocsánat szentségének kiszolgáltatásával is segített bennünket lelki készületünkben. Igazi öröm volt számunkra, hogy estéről estére több százan, gyermekek, fiatal családok és idősek egyaránt összegyűltek  szép templomunkban, hogy a következő gondolatok nyomán meghallgassák a lelkigyakorlatos atyát. János atya erre a pár soros verse fűzte fel gondolatait: ""A vihar miatt ne vádold magad, Reád csak a hajókormányt bízták. Az sem fontos, hogy látszik e a part; Ismered a Célt, Tartsd az irányt!"

Mély és tartalmas gondolatai mindnyájunk lelkében gyökeret vertek. A templomból kiérve  a hívek nagy örömüknek és hálájuknak adtak hangot, hogy ebben az esztendőben is nagy lelki élményben lehetett részük. Isten fizesse meg János atyának Sárváron végzett szolgálatát!

 

Ördögné Kovács Mónika