Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

2 csoporttal bővül a Brenner Óvoda szeptembertől

Az eddigi 4 helyett 6 csoporttal kezdi a 2015/16-os nevelési évet a szombathelyi Brenner János Óvoda. A férőhelybővítés miatt új épületben helyezik el a kicsiket.


Az új helyszín pedig a Brenner János Nevelési Központ Hollán Ernő utcai épülete, ahol jelenleg az általános iskola alsó tagozatosai tanulnak. Ők azonban ősztől már a Brenner Tóbiás körúton felépített új épületben folytatják tanulmányaikat. Helyükre költözik az óvoda két új csoportja, 40 gyermek, mondta egy szombathelyi sajtótájékoztatón Veres András megyéspüspök. Az új iskolaépület pályázati támogatással épül, ennek feltétele volt a két új csoport elindítása. 

Igény mutatkozik az óvodai elhelyezésre, így nem lesz gond a létszám feltöltése. A belvárosban, egy műemléképületben helyezik el a két új csoportot. Április 7-én, a tavaszi szünet után kezdődnek meg a szükséges felújítási, átalakítási, korszerűsítési munkák a Hollán Ernő utcában, mondta Varga Dezső, a Martinus Projektiroda Kft. ügyvezetője. Bontással ez nem jár, de a nyílászárókat biztosan kicserélik, korszerűsítik a gáz-, központi fűtés-, víz-, villanyrendszereket.

Az épület földszintjén helyezik el a két új csoportot, mondta Englert Zsolt, a Brenner János Nevelési Központ igazgatója. Rendelkezésre áll majd tornaszoba, melegítőkonyha az étkezésekhez, ezen kívül egy kreatívműhelyt és sószobát is kialakítanak majd.

A Bem József utcai óvodaépületben továbbra is működik majd négy csoport. 

A Hollán Ernő utcai épületben tanuló diákokat a tanév hátralévő részében az egyházmegye más szombathelyi ingatlanaiba helyezik el.