Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Versmondó verseny Finta Sándor emlékére


Finta Sándor versmondó versenyÁprilis 10-én negyedik alkalommal rendezte meg a Brenner János Általános Iskola és Gimnázium Finta Sándor versmondó versenyét. A költészet napjához kapcsolódó rendezvénnyel a Püspöki Elemi Iskola egykori igazgatójára, költő-tanárára emlékeztek.  Az eseményen részt vett Finta Sándor két unokája, dr. Császár Ágnes és Császár Ernő, aki egyben a költő írói hagyatékának gondozója is.


Az eseménynek az intézmény kollégiuma adott helyet, ahol a diákok és a kísérő pedagógusok megtekinthettek egy kis kiállítást is a költő életéről, munkásságáról az iskola magyar munkaközösségének rendezésében.A megnyitó műsorban Kóta Zsigmond zongorajátékát és Rátkai Bálint szavalatát hallhatta a közönség, majd Englert Zsolt köszöntötte a megjelenteket. A megmérettetésre érkező kisdiákok egy kötelező Finta Sándor, valamint egy szabadon választott verssel készültek.

Az előadásokat a zsűri elnöke, dr. Pem László, a Szombathelyi Hittanárképző Főiskola igazgatója értékelte, kiemelve a kisdiákok színvonalas, átélt előadását. A zsűriben helyet foglalt még Komondi Gabriella, a Berzsenyi Dániel Megyei Könyvtár könyvtárosa valamint Császár Ernő is, aki néhány jó tanáccsal is ellátta a versenyzőket, elismerően szólva teljesítményükről.A díjakat, könyvjutalmakat dr. Veres András megyéspüspök adta át, aki szintén elismerő szavakkal köszönte meg a szavalatokat a diákoknak. A helyezettek Császár Ernőtől külön jutalmat is átvehettek.

Helyezések:

 

5-6. évfolyam: 

·         1. helyezett: Pápai Alexandra (Celldömölk)

·         2. helyezett: Major Milla (Szombathely)

·         3. helyezett: Vörös Ivett (Kőszeg)

·         Különdíj:        Erős Réka (Szombathely)

7-8. évfolyam: 

·         1. helyezett: Németh Anna (Sárvár)

·         2. helyezett: Csárdi Csenge (Szombathely)

·         3. helyezett: Purdea Viktória (Kőszeg)

A rendezvény méltó módon emlékezett az idén 65 éve elhunyt Finta Sándorra.

 

 

 

 Szöveg, fotók: Tangl Lászlóné