Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Pünkösd, a Szentlélek kiáradásának ünnepe


bérmálás pünkösd ünnepénTöbb mint százan bérmálkoztak Pünkösd ünnepén, május 24-én, Szombathelyen a Székesegyházban. Veres András megyéspüspök hitük bátor megvallására biztatta a szentségben részesülőket. 


Pünkösd, a Szentlélek eljövetelének ünnepe, az Egyház születésének napja is. Szombathelyen a Székesegyházban a 10 órakor kezdődő szentmisében tartottak bérmálást.

Veres András megyéspüspök szentbeszédében utalt rá:  napjainkban is rendkívül fontos, hogy mindenki imádkozzon a saját közösségéért ahonnan érkezett. Érezzük, hogy kevés a hitvalló család,  kevés a bátor, sokan nem vagy csak kevéssé ismerik Jézus tanítását és azzal is szembesülni kell, hogy kevés papja van az egyházak, mondta Veres András. Nagyon nagy szükség van ma is a Szentélek segítésére. Szükség van, hogy Isten szent lelke erőt adjon, bátorságot és hűséget az Egyházban való kitartásban és az Egyházról szóló tanúságtételben. A megyéspüspök kiemelte azt is: az Egyházat nem tudták legyőzni az elmúlt évezredekben a különböző hatalmak. Ennek oka, hogy Krisztus építette a közösséget, és Isten dolgait lerombolni nem lehet. 

A szentbeszéd után következett a szentség kiszolgáltatása.

Videónkban dr. Veres András megyéspüspök szentbeszédét tekinthetik meg.

https://www.youtube.com/embed/7YQRTeuDI30