Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Elsőáldozás a sárvári Szent Miklós plébániatemplomban


Elsőáldozás a sárvári Szent Miklós plébániatemplombanPünkösdvasárnap elsőáldozást tartottak Sárváron a Szent Miklós-templomban. 


Elsőáldozás a sárvári Szent Miklós plébániatemplombanPünkösdvasárnap izgalomtól eltelve gyülekeztek a plébánia 3. osztályos elsőáldozói, 40 gyermek, az ősi sári templom kertjében, hogy a ministránsok és Roland atya vezetésével ünnepélyesen bevonuljanak a templomba a 10 órakor kezdődő nagymisére. Az örömtől és boldogságtól csillogó szemű, jóravaló gyermekeket szülők, nagyszülők, testvérek és szerető hozzátartozók kísérték az Úr asztalához. Plébános úr a gyermekeknek szóló történettel egy  nagy kincshez hasonlította a szentostyában valóságosan köztünk lévő Jézust, aki most lesz először szívük és lelkük nagy vendége.

Megköszönjük a Jóistennek az elsőáldozó gyermekeket és családjaikat. Kérjük az Urat, hogy a gyermeki ártatlanság életük végéig kísérje őket! A templomkert bejárati díszkapujára tett tábla felirata kötelezze őket a szép katolikus élet megvalósítására. Elsőáldozás =Jézussal egész életemen át.

A sárvári Szent Miklós Plébánia életét nyomon követhetik a közösség honlapján is.

Szöveg: Ördögné Kovács Mónika