Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Porpáczy József atya aranymiséje


aranymise2015. június 21-én mutatta be pappá szentelésének 50. évfordulóján hálaadó aranymiséjét Porpáczy József c. esperes, gyöngyösfalui plébános.



aranymiseA szentmise előtt Ferenc pápa áldását tolmácsolták számára, majd Császár István püspöki helynök a megyéspüspök köszöntő levelét olvasta fel. Harangozó Vilmos esperes, kőszegi apátplébános  a Kőszegi Esperesi Kerület, Kosztolánczy Ferenc világi elnök pedig a plébánia hívei nevében köszöntötte az ünnepeltet.

Az aranymiséssel koncelebrált a három Gyöngyösfaluból származó áldozópap: Bodorkós Imre jánosházi plébános, Dr. Perger Gyula toronyi plébános, és Bejczy Tibor OP domonkos szerzetes. A szentmisében Dr. Perger Gyula mondott homíliát, melyben a papi lét értékéről, szépségéről szólt.

A szentmise végén a plébániához tartozó települések: Gyöngyösfalu, Lukácsháza, Nemscsó, Pusztacsó polgármesterei is méltatták a jubiláns személyét és a gyöngyösfalui Szent Márton Plébánián végzett 48 éves szolgálatát.

aranymiseA szentmise végén az ünnepelt személyes hangú köszönetet mondott Istennek, és mindazoknak, akik hálaadásában részt vettek. A szentmise után a templomkertben agapé várta az aranymisét ünneplő híveket.

Szöveg: Tamásné Geröly Mária –Fotó: Tóth Imre