Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Juniális a vasvári kolostorkertben


JUNIÁLIS VASVÁRONJúnius 13-án reggel szorgos készülődés hangjai vegyültek a domonkos kolostorkert fáin daloló madarak énekébe.

 

 

JUNIÁLIS VASVÁRONA program ugyan csak 9 órakor kezdődött, de a főzés és sütés előkészületeit már korábban elkezdték a segítők. A Vasvári Horgászegyesület tagjai aprították a hagymát, a húst; szorgos asszonykezek pucolták a zöldséget, készítették elő a sütéshez a hozzávalókat; a Szent Kereszt Ifjúsági Csoport tagjai pedig a technikai előkészületekkel foglalatoskodtak.

Az érkezőket a vendéglátó atyák és kellemes zene fogadta.

JUNIÁLIS VASVÁRONKezdő programként a gyerekek dagaszthatták a lángosok tésztáját. Láthatóan nagy élvezettel, szívesen tették ezt. Ezután Marcell atya és Loyd atya közös éneklésre hívta a résztvevőket, majd a kicsik nagy örömére a szivárvány kendővel mozgalmas játék következett. Az idősebb generációt képviselték az Őszirózsa népdalkör tagjai, akik vidám nótákkal szórakoztatták a megjelenteket. Eközben már betöltötte a helyszínt a kondérokban rotyogó gulyás s a lángos illata. A vidám beszélgetésbe merült csoportok szívesen kóstolták a finom lángosokat és a hűsítő italokat.

JUNIÁLIS VASVÁRONA Rendezvénytéren, a kolostor mellett a gyerekek és szüleik tréfás vetélkedők részesei lehettek. Pingpong labda fújó versenyen, alma-halászó vetélkedőn és sorversenyeken mérhették össze ügyességüket a vállalkozó kedvűek. A vetélkedők után a Kármentő együttes húzta a talpalávalót, majd Loyd atya tanított körtáncot kicsiknek és nagyoknak. A nap folyamán az ügyes kezűek kipróbálhatták a gyöngyfűzést és a papírból készült virágok, csodálatos díszek készítését.

JUNIÁLIS VASVÁRONKözös éneket és imát követően asztalhoz ültünk, s elfogyasztottuk az ízletes ebédet. Ebéd után a vetélkedők eredményhirdetése, az oklevelek átadása következett, majd az ifjúsági csoport zenés műsora. Marcell atya segédletével a hallgatóság közül többen is bekapcsolódtak az énekbe. A fiatalok meglepetésével, a nemrég Rómába utazott Seba atyával való élő beszélgetés megteremtésével ért véget az eseménydús program.

Reméljük, hogy ez a rendezvény hagyományteremtő lesz, s a következő években is vidám embersereggel népesül be a kolostorkert!

Köszönjük a szervezőknek és a segítőknek!