Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Benépesült a nardai karitász tábor


nardai táborEljött a nyár és újra gyermekzsivajtól hangos a Szombathelyi Egyházmegyei Kairtász nardai tábora. Augusztus 7-ig kínálnak szórakoztató, élménydús programokat a karitász munkatársai és az önkéntesek az itt nyaraló gyerekeknek. 


nardai táborEzen a héten már közel 100 gyermek rúgja a labdát, hintázik, épít homokvárat, készít kézműves dolgokat a nardai táborban. Lassan már közel 1 évtizede ad otthont a vasi kisfalu a tábornak, amely iránt évről évre nagy az érdeklődés. Ezt mi sem bizonyítja jobban, minthogy meg kellett hosszabbítani a tábor idejét: most már 8 héten át fogadják a gyerekeket. 

nardai táborTuczainé Régvári Marietta, a karitász vezetője elmondta: akik megfordultak már a táborban azok évről évre visszatérnek, sőt: hozzák testvéreiket, barátaikat. Ez a legjobb reklám. Új játékok is érkeztek/érkeznek idén a táborba: ping-pong asztal, csocsó teszi változatossá a szórakozást. Hétfőn sorversenyeket és akadályversenyeket rendeznek, ami segít, hogy a gyerekek jobban megismerjék egymást. Kedden a művészeté a főszerep. Egy festőművész és egy keramikusművész érkezik a táborba és kötik le a gyerekek figyelmét. Szerdán  és csütörtökön Tompa Ferenc, a MAGOR Hagyományőrző és Íjász Egyesület elnöke ismerteti meg a gyerekeket a lovakkal, a lovaglással, az íjászattal és honfoglaló őseink életével. Csütörtökön, szintén újdonsága az idei tábornak, hogy varrni tanulnak a gyerekek. A Vas Megyei Iparszövetség nyertes pályázatának köszönhetően kerülhet erre sor. Péntek a kirándulásoké: Ölbőre, a horgásztóhoz látogatnak el, ahol szintén vidám, játékos programok várják a gyerekeket.

nardai táborSzóval unatkozni nincs ideje és lehetősége annak aki a karitász nyári táborának vendége. Az önkéntesek, a segítők mindenkire és mindenre figyelnek, hogy zavartalanul és élményekkel gazdagon teljenek a tábori hétköznapok.

Június 24-én délelőtt Veres András megyéspüspök is ellátogatott a gyerekek közé. Szentmisét mutatott be a nardai templomban, ahol Szent Mártont állította a résztvevőknek példaképül. Nem éri meg rosszat cselekedni, hívta fel a jócselekedetek fontosságára a figyelmet a főpásztor.