Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Fatimai est Toronyban


Fatimai est ToronybanJúlius 13-án rendhagyó imaestet tartottak a toronyi plébánián. Ezen az estén látta vendégül a plébánia a Savaria Szimfonikus Zenekar Kürt Kvartettjét, melynek szép muzsikája ráhangolt bennünket a szentmisére.


Fatimai est ToronybanA hangverseny után a szentmise kezdetén a plébániához tartozó fiatalok köszöntötték az est főcelebránsát, az aranymisés esperes-plébánost, Porpáczy József atyát. Ezt követően Dr. Perger Gyula plébános atya köszöntötte egykori plébánosát, aki keresztelte, akinél elsőáldozó volt, és akinek szolgálata alatt a papi hivatást választotta. József atya negyedik gyermekként látta meg a napvilágot, születése előtt édesanyja felment Velembe a Szent Vid kápolnához és az Úrnak ajánlotta születendő gyermekét. Az Isten előtt kedves volt ez a felajánlás, olyannyira, hogy József atya papi szolgálata idején plébániájáról 3 fiatal választotta a papi hivatást.

A szentmise homiliájában a jubiláns atya megemlékezett arról, hogy már nem első alkalommal jár a toronyi plébánián. Póka Jenő atya idejében tartott itt lelkigyakorlatot és már akkor lenyűgözte a hívek Mária-tisztelete. Aki a Szűzanyára bízza magát, az nem elveszett ember. Első szent királyunk a Szűzanyára bízta országát. Hazánkban 52 Mária zarándokhely van, ahol a Szűzanya elé visszük gondjainkat, örömünket. Mária a pártfogónk és nem hagy el minket soha. A fatimai jelenésnél a Szűzanya a pásztorgyermekektől imát és engesztelést kért; kérte, hogy imádkozzák a rózsafüzért. A rózsafüzér a katolikusok egyik legmodernebb imája, mondása közben átelmélkedhetjük Jézus és Mária életét és a szentírás egyes szakaszait. A Szűzanya nagyhatalmú asszony: megmentette Szent II. János Pál életét a fatimai jelenés évfordulóján. Kérjük bizalommal minden ügyünkben Máriát és ne feledjük, Mária nem hagy el bennünket soha - fejezte be szentbeszédét József atya.

Fatimai est ToronybanA szentmisét követően a körmenetben vittük a Szűzanya elé örömünket és kéréseinket, majd imádkoztunk hazánkért, ifjúságunkért, betegeinkért, családjainkért.

Az imaest végén az aranymisés áldással lelkiekben megerősítve indulhattunk haza otthonainkba.

Szöveg és kép: Hoós Norbert