Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Zarándoklat az egységért, a békéért


1Úton ZarándoknapAz egységért, a békéért és hazánkért imádkoztak az 1Úton Zarándoknap résztvevői augusztus 22-én. Idén is több ezren vettek részt a zarándoklaton, több százan a Szombathelyi Egyházmegyében kijelölt szakaszokon. 


1Úton ZarándoknapA Szombathelyi Egyházmegyében több településről is indultak zarándokcsoportok, hogy Szentgotthárdon, Celldömölkön és Vasváron érjenek célba és vegyenek részt hálaadó szentmiséken. A Mária Út egyházmegyénket érintő szakaszait több százan járták végig a Mária Út Egyesület által kezdeményezett 1Úton Zarándoknapon. Családok, baráti társaságok, plébániai közösségek húztak túracipőt augusztus 22-én, hogy napjukat az imádságnak szenteljék. Imádságnak a békéért, az egységért és nemzetünkért.

Fényképezőgépünkkel a Csénye-Celldömölk szakasz zarándokainak Mesteribe érkezését örökítettük meg. A résztvevők között voltak akik már tavaly is részt vettek a zarándoknapon. Igazi barátságok alakulnak ki a résztvevők között, ami még szebbé teszi a napot, hangzott el. Egy zarándoklat fantasztikus érzés ha az ember nem turistaként éli meg a hanem lelkileg éli meg a napot,az együtt megtett kilométereket, mondta az egyik résztvevő.

1Úton ZarándoknapA zarándoknapot szentmisével zárták a résztvevők. Vasváron dr. Márfi Gyula veszprémi érsek mutatott be szentmisét. Ünnepi szentbeszédében utalt rá: Mária a Béke Királynője. Még a nem katolikusok,a nem keresztények közül is sokan tisztelik őt. A Mária iránti őszinte tisztelet nem szétválaszt hanem összeköt, ezért érdemes az ő pártfogását keresni, mondta az érsek.