Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Jutalomkirándulás


jutalomkiránduláson a gutorföldei plébánia gyermekeiMár hagyománnyá vált, hogy a Gutorföldei Plébánia szervezésében a gutori, szentpéterföldei, baktüttösi, tófeji és pusztaedericsi kiváló hittanosok jutalomkiránduláson vehetnek részt.


jutalomkiránduláson a gutorföldei plébánia gyermekeiEz nem csak a tanulmányi eredmény vagy a szentmiséken való részvétel hatékonysága alapján dőlt el, hanem egész éves kitartó közösségi munka is hozzá kellett, hogy járuljon. Kb. 20 gyermek vett részt a burgenlandi hajtánytúrán. Oberpullendorfból indult a 6 járgány, mindegyiken egy egy felnőtt kísérővel. A konvolyt Bognár István plébános vezette, Ő maga is derekasan helyt állt a tekerésben. A 23 km hosszú távon valamennyi gyermek kipróbáhatta a "sinbiciklit". Élvezettel hajtották a kocsikat, felváltva, erejüket, jókedvüket beleadva........ Jól megéhezett a csapat, mikor délután Kőszegre érve finom ebéd várta őket, s hogy volt étvágy.... néhány kép magáért beszél, pedig bőséges volt a menű.... A gyerekek a buszozást is élvezték, vidám dalolással, a hittanórán vagy a korábbi táborokban tanult énektől volt hangos a busz..... Zalaegerszegen még egy fagylalt várt rájuk.

jutalomkiránduláson a gutorföldei plébánia gyermekeiKöszönet mindenkinek, elsősorban a Plébános Úrnak, de a további segítőknek, támogatóknak is, hogy ez a kirándulás létrejöhetett.... Reméljük, az új tanévben is kitartanak, és lesznek más követőik is......

Gál Lászlóné hitoktató