Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

A sárvári Szent László Katolikus Általános Iskola Veni Sancte ünnepélye


Tanévnyitó Veni Sancte Sárváron2015. augusztus 30-án, a vasárnapi 8 óra 30 perckor kezdődő szentmisén tartotta Veni Sancte ünnepélyét a sárvári katolikus iskola. A 2015-2016-os tanévben már 350-nél is több diák kezdte meg tanulmányait az iskola 8 évfolyamán. Nagy öröm az iskolában, hogy a tanulólétszám már több éve emelkedik. Ebben a tanévben 15 osztályban indul a tanítás.


 

Veni Sancte SárváronAz idei tanévben is közel 50 kis elsős lett az iskola közösségének tagja. Őket köszöntötte először Orbán István kanonok, aki a szentmisét celebrálta.  Felhívta a jelenlevők figyelmét a szentleckében elhangzottakra: a fény felülről jön, lássuk jól a célt, a bölcsességre, okosságra törekedve, hogy megértsük és megérezzük, nem vagyunk egyedül. Jézus Krisztuson keresztül közel van hozzánk Isten.

A szentmisén jelenlévők Szent László király ereklyéje előtt hallgatták a lelki atya szavait, aki a tanév nevelési céljául a következő gondolatot tűzte ki: Mutassuk meg a szív vallásosságát! Ne külsőségekben, hanem jó keresztényként. Ezt minden gyermek a családban sajátíthatja el. A családi élet hármas ritmusát emelte ki, hiszen Ferenc pápa októberben tanácskozásra hívta össze a papság képviselőit. A tanácskozás központi kérdése a családok helyzetének segítése, a válságban lévő családkép vizsgálata lesz.

veni sancte sárváronA 3 ritmus: az ünnep szépsége, a munka komolysága, az imádság fontossága. E 3 gondolat köré fűzte elmélkedését az atya.

A diákok figyelmét felhívta arra, hogy szívünk is közel legyen az Úrhoz. A kis elsősök és a többi diák szüleit arra kérte, hogy mutassák meg gyermekeiknek a Szűzanya képét, és a feszületen függő Krisztust.  Legyen szívünkben érzelem irántuk! A tanévben 3 fontos szó különös hangsúllyal szerepeljen mindenki életében: KÉREM, KÖSZÖNÖM, BOCSÁNAT!

A szentmise befejező részében Ördög Tibor Igazgató Úr bíztató szavaival nyitotta meg az új tanévet. Ezután az iskola új elsős diákjai köszöntő versekkel üdvözölték diáktársaikat, tanáraikat, s köszönték meg szüleiknek az iskolai életre való felkészítést.

veni sancte sárváronA sárvári Szent László Katolikus Általános Iskolában kedden, szeptember elsején kezdődik a tanítás, a szív vallásosságának gazdagítása, a munka komolyságának bizonyítása a 2015- 2016-os tanévben.

Márkus Sándorné, médiafelelős