Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Kolping családok főzőversenye Lenti-Szombathelyen


Főzőverseny KörmendenA körmendi Kolping Család az idei évben is szeptember első szombatján reggel útnak indult Lenti-Szombathelyre a kolping közösségek főzőversenyére.


Főzőverseny KörmendenHét csapat bográcsai alatt kezdett lobogni a tűz a nap délelőttjén. A városrész polgármestere köszöntötte az egybegyűlteket és tartalmas, testvéri együttlétet kívánt mindnyájunknak.

Idén is Szupper Feri volt a körmendiek főszakácsa és babgulyással neveztünk be a versenybe. A csapat minden tagja szorgosan dolgozott a konyhai előkészítésben, a tűz táplálásában és a dekoratív terítés összeállításában, a főzőkanál pedig, Feri kezében volt. Miután a gulyás elkészült elfogyasztottuk ebédünket, amelyből a zsűrinek is juttattunk kóstolásra.

Főzőverseny KörmendenEbéd után Köbli Tamás atyával együtt mutattuk be többen paptestvérek a hálaadó szentmisét, az Isten oltalmát kérve Krisztust követő és egymást fölkaroló életünkre. A legszentebb áldozatot követte a főzőverseny eredményhirdetése. Nagy örömünkre a körmendi Kolping Család neve hangzott föl az első helyen, az idei évben a mi főztünk bizonyult a legjobbnak a zsűri értékelése szerint. Így megkaptuk a győztesnek járó főzőkanalat és a legjobbnak járó oklevelet is.

Az eredményhirdetés után kulturális program következett és a helyi kolpingosok vendéglátását élvezhettük. Isten éltesse közösségeinket és adjon még sok együtt átélt vidám percet, közös örömöt!

Szöveg: Óra Krisztián –  Fotó: Bedőcs Gyula