Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Piknik est a jótékonyság jegyében Nagysimonyiban


Piknik est Nagysimonyiban2015. szeptember 19-én első alkalommal rendezték meg Nagysimonyiban a Patrona Regni-Hungariae Alapítvány közösségi piknikestjét.


Piknik est NagysimonyibanSzép számmal vettek részt rajta katolikusok és evangélikusok egyaránt. A rendezvényen 7 család gondoskodott a betevő falatról illetve sokan különböző felajánlásokkal (pl. palacsintasütéssel) járultak hozzá a rendezvényhez. Ezúton is külön köszönet nekik, hogy nagylelkű felajánlásukkal részt vállaltak a rendezvény lebonyolításában.

Piknik est NagysimonyibanSzombat délután a családok már nekiláttak – nagyon jó hangulat mellett - az esti étkek elkészítéséhez. Mondhatni, hogy az előrejelzés ellenére nagyon kegyes volt hozzánk az időjárás. Pörkölt (különböző elkészítésben), gulyás, erdélyi töltött káposzta, lecsó, s a gyerekek kedvence: kürtöskalács és palacsinta volt terítéken.

Piknik est Nagysimonyiban Az együttlét délután 17 órakor szentmisével kezdődött, amelyet Balasi István plébános celebrált, majd a volt iskola épületében illetve annak udvarán folytatódott a közösségi est. A jó hangulatot tovább fokozta Hajas Tamás, aki a talpalávalót húzta. Jelenlétükkel megtisztelték az eseményt a celldömölki káplán atyák – Kovács Ferenc és Böjti Balázs – is. Hálásan köszönjük mindazoknak, akik eljöttek, és mindazoknak, akik munkájukkal illetve felajánlásukkal támogatták az est sikerességét.

Szöveg és képek: Bődi Gábor