Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Hálaadás a jó termésért a Jánosházi Plébánián


Hálaadás jó terményért2015. október 4-én a jó termésért való hálaadó szertartást végeztek a Jánosházi Plébánia templomaiban.


Hálaadás jó terményértElőeste Dukán, Kissomlyón és Kemenespálfán volt szentmise.  Káplán atya vasárnap Jánosházán, Vashosszúfalun és Hosszúperesztegen, plébános úr Kamondon, Nemeskeresztúrott és Karakón mutatott be szentmisét. A plébániatemplomban a Jánosházi Keresztény Családközösség Egyesület gyönyörű, szép kompozíciót álmodott meg és készített el az ünnepre . Zöldség, gyümölcs, tartósított élelmiszerek, gabonafélék kerültek hálaadásul az oltár elé. Az emberi fogyasztásra alkalmas élelmiszereket a helyi nagycsaládosok és az idősek kapják meg, hiszen igazán kedves az Úrnak, ha a hálaadás során a szeretetet is gyakoroljuk!

Hálaadás jó terményértHasonlóképpen díszítették fel a templomaikat a filiális közösségek is. A díszek a teremtő Isten dicséretét és a hálát fejezték ki.

Szöveg: Martonné Böröcz Ramóna – Fotó: Marton Bence, Marton Zsolt, Sárközi Máté, Horváth Zoltán, Varga Ferencné, Kámi András, Némethné Pál Gyöngyi

--