Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Őszi családnap a celldömölki Szent Benedek Katolikus Általános Iskolában


őszi családi napNagy érdeklődés előzte meg őszi családnapunkat, melyre 2015 október 24-én került sor.


őszi családi napÉnekes ráhangolódással vette kezdetét a program, majd az énekkar után irodalmi színpadosaink előadása következett, melynek címe: Szent Márton nyomában. Egy mai kisfiú életén keresztül láthattuk, hogy mi hogyan tehetünk jót a XXI. században, merítve Szent Márton példájából. Külön aktualitást adott az előadásnak a Szent Márton jubileumi esztendő közeledte.

őszi családi napA kisebbek kézműves foglalkozásokon vettek részt a délelőtt további részében, melynek keretében volt papír-, textilmunka, gyöngyözés, csuhézás és a legkisebbeknek játszóház.

 

 

őszi családi napA felnőttek két előadást hallgathattak meg. Először Preszl Éva, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat oktatója beszélt a biztonságos internetezésről, majd Uzsaliné dr. Pécsi Rita neveléskutató fergeteges előadását kísértük elmélyült figyelemmel: Miért nem működik a „Százszor megmondtam!” A sikeres nevelés kulcsa az érzelmi intelligencia címmel. Mindkét előadó napjaink problémáival szembesítette a hallgatóságot és humoros, gyakorlatias példák sorozatán keresztül mutatott be sikeres és jó gyermeknevelési lehetőségeket. Az előadások szünetében büfé, délben pedig ebéd várta a szülőket és a gyermekeket egyaránt. Az előadók internetes segítségekkel és megvásárolható könyvekkel is segítettek bennünket. Sokat tanultunk ezen a napon, külön kiemelve az érzelmi kötődések, pozitív minták fontosságát. Mindenki, aki együtt volt velünk ezen a napon, újra megérezhette iskolánk közösségeinek összekovácsoló erejét.

Forrás: Szent Benedek Katolikus Általános Iskola honlapja