Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Megszentelt Élet Napja - Ünnep a szerzetesekkel


Megszentelt Élet NapjaII. János Pál pápa kezdeményezésére 1997 óta,  február 2-án adnak hálát a keresztények azért az ajándékért, amelyet az Úr a szerzeteseken, a megszentelt életet élőkön keresztül a Krisztus-hívők közösségének ad. A Szombathelyi Egyházmegyében idén Kőszegen gyűltek össze a szerzetesközösségek tagjai. Dr. Veres András szentbeszéde a cikk végén teljes egészében megtekinthető. 


Megszentelt Élet NapjaA szerzetesek példát mutatnak a keresztényeknek az Isten felé fordulásra, az Istennel való eggyéválásra, az imádságos életre. Így vezetnek minket a keresztény tökéletesség útján, Jézus felé. Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepén Kőszegen, a domonkos rendi nővérek zárdakápolnájában gyűltek össze az egyházmegyében működő szerzetesrendek, szerzetesi közösségek tagjai, hogy hálát adjanak hivatásukért és egyben megerősítsék Istennel való életközösségüket, elköteleződésüket. 

Megszentelt Élet NapjaDr. Veres András szentbeszédében utalt rá: minden megkeresztelt ember a keresztség szentségében prófétai hivatást kapott. Nem csak a szerzetesek, papok, hanem minden hívő ember kötelessége az Úr útjának, eljövetelének előkészítése. Minél több emberhez eljuttatni az eljövendő Messiás üzenetét. Ehhez a feladathoz a Mennyei Atya megadja számunkra az erőt, hiszen Ő ismer minket, ismeri gyengeségeinket.

Dr. Veres András megyéspüspök szentbeszéde megtekinthető itt: 

https://www.youtube.com/embed/NAOCD67GprA