Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Jubileumi egyházközségi bál Toronyban


Toronyi egyházközségi bál2016. február 6-án, ötödik alkalommal került megrendezésre a Toronyi Plébániához tartozó négy falu egyházközségének jótékonysági batyus bálja Toronyban.


Toronyi egyházközségi bálA nagy érdeklődés miatt már negyedik alkalommal a Toronyi Sportcsarnok adott otthon a rendezvénynek, az idei évben összesen 284 jegy kelt el. A fél hétkor elhangzó megnyitó beszédben Dr. Perger Gyula plébános, a bál házigazdája és szervezője megköszönte a Torony község polgármesterének Kovács Györgynek és a toronyi képviselő testületnek, hogy a helyszínt idén is a bálozók rendelkezésére bocsátották. Majd a mindennapokban gyakorlandó szeretet lehetőségét és fontosságát emelte ki az előző vasárnapi szentírási szakaszra utalva. 

Ezután kezdődött el a műsor a Melódia Együttes operett slágereivel. Őket a Buccsi Rezedák Néptánccsoport vendégeket is megmozgató tánca követte, majd a Toronyi Aranypatak Asszonykórus dalai hangzottak fel. Ezt követően a plébános atya és Timárné Móricz Hajnalka hitoktató retró slágerekkel invitálták a jelenlévőket a parkettre, s megkezdődött a tánc. A vidám talp alá valót – az eddigi hagyományokat követve – idén is Timár János szolgáltatta. Később a plébános atya és a hitoktató cigány nóták felelevenítésével is fokozták az amúgy is jó hangulatot.

Toronyi egyházközségi bálFél 12-kor a tombolasorsolás szakította meg a táncot, amely – a sok felajánlásnak köszönhetően – fél egyig tartott. Fél ötkor záródott a jubileumi alkalom, amelyen mindenki igazán kimulathatta magát és átélhette a vidám együttlét és a találkozások örömét. A jótékonysági bál bevétele a jelenlévők lakóhelyét figyelembe véve a négy társegyházközség közt kerül kiosztásra.

Szöveg: Hoós Norbert – Fotó. Hoós Flórián