Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Farsangi mulatságok Jánosházán


Farsang JánosházánAz elmúlt hétvége a farsangi vidámság jegyében telt a jánosházi Szent Imre Általános Iskolában. Február 5-én, pénteken az alsó tagozatos kisdiákok öltöttek maskarát.


Farsang JánosházánPiroska, indián, szellem, minyon, boszorkány, macska és még sok más jelmezes fellépő üdvözölte egymást az iskola folyosóján, majd az osztálytermekben folytatódott a mulatság, a közös játék és a tánc.

Szombaton, február 6-án a felsősök nevettették meg színes produkciókkal a vendégsereget. Kezdésre zsúfolásig megtelt a  helyi Művelődési Ház szülőkkel, nagyszülőkkel, volt diákokkal.

 

Farsang JánosházánBöjti Balázs káplán atya megnyitójában utalt rá, hogy ebben az időszakban milyen szívesen bújik mindenki valaki más bőrébe, ezzel is egy kicsit kiszakadva a hétköznapokból. Balázs atya szavai után láthattuk a vidám, táncos lábú ötödikes lányokat és fiúkat, őket követve ropták még a boszorkányok is a színpadon. Nem maradhattak el a diákéletet bemutató jelenetek sem, sőt, a  klasszikus: Ha én egyszer kinyitom a számat! című bohózatot is felelevenítették a nyolcadikosok. Vastaps kísérte a Nem csak a húszéveseké a világ! slágert és a nyolcadikos labdazsonglőrök produkcióját is. Mosolyt csaltak az arcokra a rövid, tréfás jelenetek egy házaspár életéből, hát  még amikor a jánosházi nyugdíjas asszonyok beszélgetését hallhattuk!

Farsang JánosházánA műsor után kezdetét vette a bál, benépesült a táncparkett, a tombolasorsolás alatt pedig értékes nyeremények találtak gazdára. A bál bevételével a Szülői Közösség az év végi osztálykirándulásokat támogatja.

Szöveg: Horváthné Kulcsár Gyöngyi-Fotó: Bödör Zsolt