Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

„Kolitali” Szombathelyen


Kolitali SzombathelyenNem áprilisi tréfa, tényleg megrendezésre került a hónap eső két napján Szombathelyen a II. János Pál Katolikus Szakkollégiumban négy katolikus kollégium találkozója. 


Kolitali SzombathelyenA már hagyománynak mondható „kolitali” évek óta stabil pontja a féléves programunknak. Az idei első találkozó résztvevői a szervezők mellett a győri Szent László Katolikus Szakkollégium, a soproni Szent Pál Katolikus Szakkollégium és vendégként meghívtuk a pécsi Collegium Seraphicum lakóit is.
    Miután Nyugat-Magyarország különböző pontjairól megérkeztek a lelkes kollégisták a Zárda templomban egy misével kezdetét vette az együttlét. A szentmisét Heiter Róbert Gottfried, premontrei atya celebrálta. A lelki táplálékok után a fizikai szükségleteinknek is eleget téve a kollégium tornatermében közösen megvacsoráztunk, majd csapatépítő játékokkal igyekeztük összehozni a megjelenteket. A buli hangulat egészen a hajnali órákig megmaradt, különböző stílusú zenéket hallgattunk és felszabadultan táncoltunk.
    Kolitali SzombathelyenSzombaton délelőtt a reggeli kávé és kakaós csiga után a Szombathelyi Székesegyházat tekintettük meg Jani atya vezetésével, majd az Egyházmegyei Könyvtárba is bepillantottunk. A legideálisabb programnak bizonyult a két neves intézmény megismerés egy hosszú este után. Az ebédünket a Brenner János Kollégium ebédlőjében költöttük el. Itt került sor az erre az alkalomra készült vándorzászló átadására, amelyet a soproni kollégium képviselőinek adtunk át, megbízva őket a legközelebbi találkozó lebonyolításával.
    Kolitali SzombathelyenAz ebéd után a vonatok indulásának függvényében indultak haza a résztvevők. Néhányan még filmet néztünk a kollégiumunk szemináriumi termében, majd elbúcsúztunk egymástól. Nagyon jól éreztem magam a találkozó alatt és azt gondolom, a többiek nevében is elmondhatom ugyan ezt. Várakozással telve gondolunk az eljövendő „kolitalikra”.

Szöveg: Horváth Csaba Csongor, diákbizottsági elnök