Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Mekkora lesz a mustármag egy év alatt?


Esti 8-as 1 éves születésnapjaTavaly áprilisban magot ültettünk a szombathelyi Szent Norbert-templom közösségével, melyet gondosan tápláltunk, öntöztünk és elneveztünk Esti 8-nak.


Esti 8-as 1 éves születésnapjaAz egyetemi lelkészség csapatán kívül a II. János Pál Szakkollégium diákjai is segítettek ápolni a palántának indult csemetét, mely napfényre és tápanyagra vágyott szüntelen. Közben persze viharok és nagy szelek is tépázták, de nem homokba került és nem is tövisek közé, hanem gondozó szárnyak alá, bárki, aki arra járt megsimogatta, megöntözte és beszélt hozzá. Azóta már palántából kis cserje lett egyre több kis ággal, melyek még mindig törékenyek, de egyre többen vannak, és egyre magabiztosan nődögélnek tovább.

Esti 8-as 1 éves születésnapjaDióhéjban így fejlődött szombathelyi kedvenc szentmisénk egy év alatt. Húsvét 3. vasárnapján ünnepeltük az első évfordulónkat tortával, teával és a szervező csapattal. Nagyon köszönjük mindenkinek, aki segít és támogat minket. Szeretnénk, ha a fánk még nagyobbra nőne, és finom gyümölcsöket hozna. Köszönjük Jóisten, hogy kaptuk Tőled a magot és a földet. Ámen

Szöveg:Ősze Márton – Fotó: Rónai András