Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Felkészítő napok 2016

karriertréning a szakkollégiumbanKarriertréning és felkészítő napok elnevezésű tréninget tartott hallgatóinak május 6-án és 7-én a II. János Pál Katolikus Szakkollégium. A trénereket, Márkus Attilát és Thész Gábort kérdeztük a tréning tapasztalatairól.


karriertréning a szakkollégiumbanMásodik alkalommal volt szerencsénk a II. János Pál Szakkollégium tagjainak tréninget tartani elősegítendő a majdani problémamentes(ebb) elhelyezkedést, belépést a munka világába. Egy ilyen tréning mindig kicsit lutri, hiszen sok múlik a résztvevők szándékán, hozzáállásán. Az önkéntes alapú részvétel már önmagában jó előszűrő, hisz így biztosan csak az jelentkezik, aki tényleg fel akar készülni a munka világának elvárásaira. Ugyanaz a szakkollégium, a téma megközelítése is hasonló mint két éve, mégis mások (nem rosszabbak vagy jobbak, egyszerűen csak mások) a mostani élmények. Akkor is és most is nagyon jó volt a társaság, vegyes, sokféle szakról, sokféle képzési szinten, sokféle elképzeléssel. Más volt viszont, hogy ez a csapat most nagyon határozottan érdeklődött egy olyan a „létforma” iránt, amiben majd nem valaki „tartja el őket”.

karriertréning a szakkollégiumbanA visszajelzések alapján persze fontos volt a jövőkép meghatározása, az állásinterjúra való felkészülés, az önéletrajz, vagy éppen a prezentációkról szóló blokk, de mi talán mégis azért éreztük egy picit jobban magunkat, mert egy olyan csapattal találkoztunk, amely tagjai nem mindenáron akarnak alkalmazottak lenni, el tudják képzelni azt a jövőt is, amelyben a saját ötletüket gondozva alapítanak vállalkozást. És emellett a hab a tortán: a fiatalok jövőképében határozottan ott van a közösségért való tenni akarás. A szakkollégisták nem csak mondják, hanem tervezik is, hogy ez mikor és milyen módon lesz majd az életük/munkájuk része.

A programot az EGYH-KCP-16-0184 pályázat támogatta.

Szöveg és fotó:  II. János Pál Katolikus Szakkollégium