Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Brenneres minisztránsok kirándulása az Őrségben

brenneres minisztránsok kirándulásaSzomorkás időben, ám annál nagyobb lelkesedéssel indult útnak 2016. május 12-én a szombathelyi Brenner János Általános Iskola 73 fős csapata őrségi kirándulásra.


brenneres minisztránsok kirándulása73 fiú és leány képviseli az iskolát minisztránsként és olvasóként az egyházmegye sok-sok plébániáján. Szorgalmas és hűséges munkájuk elismeréseként a tanév végéhez közeledve egy őrségi kirándulást kaptak jutalomképpen. Bár az időjárás nem fogadta kegyeibe a 6-14 éves diákokat, ez nem szegte kedvüket.

Első állomásuk Velemér volt. A zarándokokat Szabó Elekné Ica néni várta, aki a gyermekek nyelvén mondta el a templom történetét és a freskók különleges megvilágítását. Ha ez még nem lett volna elég ahhoz, hogy ámulatba essen a csapat, akkor a „hökkön” sült őrségi perec fokozta a hangulatot. Köszönet a hihetetlenül finom csemegéért Ica néniéknek és Varga Ottó plébános atyának. A templom egyedisége mellett az is meglepte a csapatot, hogy 73-an többen voltak, mint Velemér jelenlegi lakosinak száma.

brenneres minisztránsok kirándulásaA nagyrákosi völgyhíd és alagút meglátogatása következett, majd irány Szalafő-Pityeszer. Nagy örömöt okozott, hogy a skanzen állatai testközelből láthatók. Mindenki szurkolt az egy napos törpekecskének, hogy sikerüljön fellépegetnie a falétrán.

Sajnos az időjárás ekkor végképp elszomorodott, és a kétvölgyi kilátót már nem sikerült bevenni, de egy hálaadó imára a jáki templom befogadta a népes csapatot.

(szöveg: Lendli Erzsébet

fotó: Lendli Erzsébet és Virágné Geiszler Éva)