Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Labdába rúgtak a középiskolás ministránsok Szentpéterfán


Ministráns-fociHarmadik alkalommal rendezték meg a Egyházmegyénkben a középiskolás korosztályú ministránsok vagy egyházi szolgálattevők focibajnokságát. Idén is Szentpéterfa adott helyet a rangadó megtartására, ahol öt csapat mérte össze tehetségét.

 

Miközben hazánk focikedvelőinek tábora az EB-re koncentrál, addig vannak fiataljaink, akik tesznek is azért, hogy a magyar foci ne csak néhányak kiváltsága, hanem sokak öröme lehessen. Így léptek pályára azok, akikre egyházközségeink kiemelt módon számíthatnak.

Nyáron vált híressé a Dunaszerdahelyiek szurkolóiról készült videó, amelyen szurkolók és játékosok teli torokból éneklik az Ismerős arcok – Nélküled című számát.

A ministránsoknak szurkolva különös értelmet nyer ennek a dalnak egyik sora: „Mi egy vérből valók vagyunk”. Bennünket Krisztus vére köt össze. Vére árán van üdvösségünk. Ezt életünkkel tudjuk meghálálni: az oltárnál és a templom körüli munkában,  pályán és pályán kívül. Legyünk bárhol életünkkel kell tanúskodnunk, hogy egy vérből valók vagyunk...

 

A körmendi, egyházasrádóci és a házigazda, szentpéterfai plébánia nevezett 1-1- önálló csapattal, míg a Brenner János Kollégium és a jákiak egy-egy vegyes válogatottat indítottak.

5+1 fővel léptek pályára a csapatok. A gyep két helyszínen, szimultán várta a „pálya ászait”.

A játék szabályosságát Gyöngyösi Attila és Bánhegyi Zsolt bíró felügyelte.

A végeredmény a következőképpen alakult: 5. Körmend 4. Ják 3. Brenner Kollégium 2. Szentpéterfa 1. Egyházasrádóc. Legtöbb alkalommal Czvitkovits Márk és Velekey Bence talált eredményesen a hálóba, mindketten az egyházasrádóci plébánia csapatát erősítették.